Gudstjänster och kyrkliga handlingar

Här hittar du information om när du kan fira gudstjänst i Höganäs församling, men också information om de kyrkliga handlingarna dop, konfirmation, vigsel och begravning

Gudstjänsten är en fundamental del av kyrkan. I gudstjänsten får man tid med Gud. Allt i den syftar till och främjar det personliga mötet med honom. I den stunden får man ta emot tankar, kunskap och kraft att leva på under veckan som kommer, den kan ge oss stillhet och perspektiv livet. Gudstjänsten är också en stund av gemenskap med varandra, människor emellan.

Högmässa på Facebook

Vilken agenda används?
Här kan du ladda ner aktuell agenda och följa med i gudstjänstens böner och sånger:

Agenda högmässa allmänna serien I

Jag har inte Facebook. Kan jag se ändå?
Det går bra att se sändningarna utan ett Facebook-konto. Gå in på www.facebook.com/svkhoganas på din dator eller mobiltelefon, så hittar du sändningen där kl. 10.00 varje söndag.

Jag upplever dålig ljud- och bildkvalitet
Livesändningarna håller en enkel standard. Vi använder ingen avancerad utrustning och kan därför inte garantera bästa ljud- eller bildkvaliteten. Genom sändningarna ges en möjlighet att höra orgeln och kyrkklockorna, lyssna på texter och predikningar och få känna lite av församlingslivets gemenskap hemifrån.

Kan man se gudstjänsten i efterhand?
Gudstjänsterna går endast att se i realtid och inte i efterhand, precis som om du skulle komma till kyrkan.

Jag hittar inte psalmerna eller kollektinformation
All information såsom psalmer, kollekt och medverkande ligger i liveinläggets text. Det kommer även att publiceras ett separat facebookinlägg med samma information en stund innan mässan börjar. Se till att scrolla bland församlingens inlägg för att hitta informationen.

Söndagens texter hittar du längre ner på den här sidan under ”Kommande söndag”

Varför svarar ni inte i kommentarsfältet?
Det är tyvärr inte möjligt för den som filmar att vara aktiv i kommentarsfältet under sändning. Vi uppmuntrar däremot tittare att interagera och hjälpa varandra. Du som har hittat informationen om psalmerna kan ju med fördel dela med dig av informationen om någon frågar. Vi är ju kyrka tillsammans och fullvärdiga gudstjänstfirare allihop.

Hur länge kommer ni fortsätta sända?
Gudstjänsterna kommer att sändas varje söndag till och med den 27 september. Därefter kommer utvalda gudstjänster att sändas, åtminstone någon gång i månaden, eller om det väntas mer folk än vanligt.