Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Jobba hos oss

Vi vill hjälpa människor att hitta rastplatser och trygghet. Vi vill skapa nyfikenhet och framtidshopp, och bygga tillit och samarbete över gränserna. Här kan du läsa mer om oss som arbetsgivare.

Svenska kyrkan Helsingborg öppnar många rastplatser i staden genom de strategiskt utplacerade kyrkorna, församlingslokalerna och begravingsplatserna, och genom gudstjänster och verksamhet som berör och involverar.

I Helsingborgs pastorat arbetar cirka 200 medarbetare i fyra församlingar, kyrkogårdsförvaltning och kansli. Våra församlingar heter Filborna församling, Gustav Adolfs församling, Maria församling och Raus församling.

Här finns bland annat landskapsarkitekter och kommunikatörer, församlingsherdar och kyrkogårdsingenjörer, musiker och diakoner, fastighetsförvaltare och komministrar. Vi har en sjömanspräst och en studentpräst, och ett kansli med pastorsexpedition, enheter för HR, ekonomi och kommunikation.

Högst beslutande organ är Kyrkorådet i Helsingborg. Vi arbetar med utgångspunkt från vår vision: "Vi finns där människor är och vi bidrar till att möten mellan människor och Jesus Kristus..."

Behöver man tro på Gud för att jobba här?

Det är klart att flera tjänster i kyrkan förutsätter att du har en tro. Men det vi ser som en förväntan på dig som medarbetare är att du delar de värderingar som finns hos oss och i den kristna tron, och att du är nyfiken och öppen för att arbeta för vår vision och kyrkans uppdrag i Helsingborg.