Foto: Karl Frank

Hallsbergs församling

Alla vägar bär till Hallsbergs församling. Nja, kanske inte alla men väldigt många. Svenska kyrkan i Hallsberg är platsen dit många söker sig för gemenskap, gudstjänst, glädje och sorg, sång och samtal. Allt som livet rymmer.

Information från församlingen

Äntligen grönskar det och Hallsbergs församling kan med glädje bjuda in till sommarens händelser! Vecka 26-32 är du välkommen till sommarträffar i trädgården kl. 14.00. Det blir fika och underhållning i en vacker miljö. Du hittar hela sommarprogrammet i en av puffarna här nedanför. Vi söker nu en kyrkoherde - läs mer här nedanför och skicka in din ansökan senast 15 augusti.

Vi uppmanar till att fortsätta visa varandra omtanke genom att stanna hemma när du har förkylningssymtom, hålla avstånd och tvätta/sprita händerna.

Välkommen hit!

 

PÅ GÅNG JUST NU

Järnvägen går förbi Adventskyrkan

Bli vår nya kyrkoherde!

Hallsbergs församling söker ny kyrkoherde och vi letar efter dig som med entusiasm och glädje vill leda och utveckla församlingen med 15 engagerade anställda medarbetare. Ansök senast 15 augusti.

Välkommen att njuta av sommaren tillsammans med Hallsbergs församling!

I sommar kan du ta del av konserter med vacker musik och sommarträffar med hembakt fikabröd och underhållning.

Välkommen på kör-kickoff!

Vi kickstartar höstterminen med en kördag 24 september. Varmt välkomna!

Kommande konserter och evenemang

Välkommen att beröras av ord och ton i våra två vackra kyrkor. Under året fylls kyrkorna av musik! Här kan du läsa mer om kommande konserter.

Dop

Att få barn väcker lycka, tacksamhet och glädje. I dopet får vi dela glädjen över det nya liv som Gud har skapat och över det förtroende vi fått."Vi välkomnar dig in i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan." I dopet hälsas barnet välkommen in i en större familj än den allra närmaste.

TERMINSSTART VECKA 37. KÖRER BÖRJAR VECKA 38.

Babysång

Babysång

Musiken och sången är gränslös. Babysången är för dig som tillsammans med ditt barn vill träffa andra föräldrar och barn. Under träffarna sjunger vi och lär oss ramsor.

Gospel sisters with company

Gospel sisters with company är Hallsbergs nya gospelkör! Det utlovas sång och glädje till medryckande och rörande gospeltoner. Vi övar tisdagar kl. 19.00. Välkomna!

Barn som vandrar på en skogsstig

Pilgrimsbarn

Pilgrimsbarn är för dig som är 8-12 år. Vi leker, skapar, sjunger och vandrar tillsammans. Följ i andras fotspår och lämna nya fotspår som andra kan följa. Varmt välkommen!

En grupp män och kvinnor dansar i en ring med händerna mot taket.

Helig dans

Vi dansar för samhörighet, meningsfullhet, glädje, närvaro och vila i rörelse.

Bibelundervisning och vuxenkonfirmation

För dig som vill veta mer om bibeln och kristen tro eller fördjupa din tro, bön och bibelkunskap har vi olika möjligheter för att delta i undervisning.

Själens färger

Själens färger är en öppen ateljé för vuxna. Vi målar, ritar, umgås och fikar tillsammans för att finna ro i vårt mående.

Prenumerera på vårt månadsblad

Är du nyfiken på vad som händer i Hallsbergs församling? Prenumerera på vårt månadsblad så får du svar!

BLI MEDLEM!

Bli medlem i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har drygt 5,8 miljoner medlemmar och det är vi glada för. Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

LÄS MER OM VAD DU KAN GÖRA I HALLSBERGS FÖRSAMLING

Barn- och ungdomsverksamhet

I Hallsbergs församling finns många aktiviteter för dig och ditt barn, både för de yngsta bebisarna och de lite äldre barnen. Det finns också ungdomscafé, konfirmationsundervisning och utbildning för unga ledare. Välkomna!

Ideellt engagemang

I Hallsbergs församling finns alla sorters små och större uppdrag, både engångsföreteelser och återkommande, där du kan bidra med din tid och ditt engagemang.

Musik- och körverksamhet

Hallsbergs församling strävar efter att vara en ”sjungande församling”. Vill du sjunga i kör eller bara älskar att sjunga för egen del eller med ditt barn är du välkommen till oss.

Vuxenverksamhet

I Hallsbergs församling erbjuder vi många aktiviteter för dig som vuxen. Varje vecka är det till exempel hantverkscafé och körer. På sommaren bjuder vi in till sommarträffar i vår vackra trädgård.

En diakon delar ut nattvard till en annan diakon.

Församlingens gudstjänster

Hallsbergs församling firar många gudstjänster och dessutom flera olika typer av gudstjänster.

Hallsbergs församling sänder gudstjänster i Örebro närradio 95,3.

Under sommaren 2022 kommer radiosändningarna att pausas. Inga radiosändningar från Hallsbergs församling sker 27/6-21/8.

Församlingsexpeditionen

Kontakta Hallsbergs församling

Vi vill att det ska vara lätt att nå oss. Du kan ringa, maila eller besöka församlings- och kyrkogårdsexpeditionerna.

Dokument

Här kan du läsa Hallsbergs församlings församlingsinstruktion och kris- och beredskapsplan

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er.

Ur Bibeln, Filipperbrevet 4:4

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Sedan 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen GDPR i hela EU. GDPR syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter. Klicka på länken nedan om du vill läsa mer om vad detta innebär för dig.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter