Ideellt engagemnag

I Hallsbergs församling finns alla sorters små och större uppdrag, både engångsföreteelser och återkommande, där du kan bidra med din tid och ditt engagemang.

Utan församlingens frivilliga ideella medarbetare fungerar inte verksamheten. Därför är du så viktig. Därför är du så värdefull.

Församlingen har alltid behov av extra hjälp och om du har egna idéer på vad du kan hjälpa församlingen med så tveka inte att höra av dig.

Kontakta gärna diakon Helena Berghed om du har frågor om det ideella arbetet.

Helena Berghed

Hallsbergs församling

Vem är ideell?

• Ett barn som går upp tidigt, tidigt för att göra sig iordning, hinna äta, innan det är dags att åka till kyrkan och sjunga i dramat i gudstjänsten.
  • En kvinna som förbereder sig genom att ta reda på vart hon ska åka, vem hon ska träffa denna förmiddag, då hon ska gå på ett hembesök.
  • En ungdom, en kille som tillsammans med andra unga ledare planerar, har ansvar för och genomför ett lektionspass med konfirmanderna.
  • Ett par som är på plats en söndagmorgon och kokar kaffe och ordnar mackor.
  • En man som berättar i veckomässan om en speciell erfarenhet från livet.
  • En kvinna, en kyrkvärd, som läser igenom bibeltexten som hon ska läsa på söndag.
  • En man som sätter upp en affisch på en anslagstavla för gruppen han är engagerad i.
  • Ett par kvinnor som förbereder inför gruppen som ska träffas, skapa och samtala tillsammans.
  • En mamma som bakat och tagit med en kaka för att bjuda på i Öppna förskolan.

och många många fler...