Hagfors pastorat

Norra Råda-Sunnemo församling och Hagfors-Gustav Adolfs församling.

Vår senaste andakt!

Boka barndop hur går det till egentligen?

Tryck på länken här för mer information.

Ett brudpar går ut genom en dörr.
Vigsel Foto: Johannes Frandsen

Funderar ni på att gifta er? Vad roligt!

Tryck här för mer information

Klicka här för information och anmälan TILL BARN- Och ungdomsverksamhet.

Öppen församlingsverksamhet

Välkommen att delta i våra aktiviteter och verksamheter. Här hittar du information om vår Regelbundna öppna församlingsverksamhet All verksamhet är gratis.

Kör och Musikverksamhet

VÅREN 2022 Här finns information om pastoratets kör och musikverksamhet

Begravningsverksamhet -Kyrkogårdsförvaltning

Här finns information från kyrkogårdsförvaltningen, begravningsverksamhet och om våra kyrkogårdar, skötsel och service. Vi handhar begravningsverksamhet och skötselservice i Hagfors, Norra Råda, Gustav Adolf och Sunnemo.

Kyrkogårdsförvaltningen söker gravrättsinnehavare.

Vi uppdaterar gravregistren och grönskyltar de gravar som saknar aktuella uppgifter.

Vill du gå med i Svenska kyrkan?

Här finns ett inträdesformulär som du kan använda för att bli medlem. Blanketten skrivs ut och skickas till dem församling där du är folkbokförd, eller mailas till hagfors.pastorat@svenskakyrkan.se

Annonser och andakter

Här kan du läsa våra annonser och se våra inspelade andakter

Klädbytarrummet

Klädbytarrummet Vi har öppet fredagar kl. 10.00-12.00 Vi finns på övervåningen på Berggården i Hagfors Välkommen att lämna och hämta kläder. OBS! Du behöver inte ge kläder för att ta emot! Övrig info kontakta Diakon Jonna Karlsson 0563-540532

Begravning i corona tid

För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt. Vi gör allt vi kan för att minska smittspridningen och ge er ett värdigt avslut.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor!

Blomsterfonder

Här finns information om våra blomsterfonder.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Via denna länk kommer du till vår youtube sida

Pastoratet har en egen youtubekanal där du kan se alla våra adakter och liknande.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Dataskyddsförordningen-GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Kors i en silverdroppe, med karbinhake.

Köp dopsmycken i Svenska kyrkans webbshop

Silverdroppe med kedja. Droppen är 21 x 32 mm. En spegling av kors i vattendroppe. Något kupad i formen. Äkta blank silver. Kedjans längd 45 cm.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.

Händer formade till hjärta framför morgonsol.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Dop

Dopet är en gåva: ett synligt tecken på Guds kärlek och omsorg om oss. Dopvattnet påminner om att vi hör ihop med varandra och med allt levande. Vatten är ju nödvändigt för allt liv! Dopet är som en inträdesbiljett till en gemenskap med Gud i den världsvida kyrkan– en gemenskap som kan börja tidigt eller sent i livet. Oavsett när, så är dopet beviset på att Gud älskar oss och vill leva med oss!

Vigsel

Er kärlek skall vara uppriktig. Avsky det onda, håll fast vid det goda. Visa varandra tillgivenhet. Överträffa varandra i ömsesidig aktning. Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter. (Rom:9-10, 15)

Begravning

När sorgen kommer, plötsligt eller väntat, är det många tankar som dyker upp. Det är till en god hjälp att försöka ta det så lugnt som möjligt och fundera över hur man vill ha det vid begravningen. Det finns stora möjligheter att själv vara med och utforma begravningsgudstjänsten.