Foto: Linda Mickelsson/IKON

Dop, Konfirmation, Vigsel, Begravning

Här finns information om alla kyrkliga förättningar.

Dop

Dopet är en gåva: ett synligt tecken på Guds kärlek och omsorg om oss. Dopvattnet påminner om att vi hör ihop med varandra och med allt levande. Vatten är ju nödvändigt för allt liv! Dopet är som en inträdesbiljett till en gemenskap med Gud i den världsvida kyrkan– en gemenskap som kan börja tidigt eller sent i livet. Oavsett när, så är dopet beviset på att Gud älskar oss och vill leva med oss!

Vigsel

Er kärlek skall vara uppriktig. Avsky det onda, håll fast vid det goda. Visa varandra tillgivenhet. Överträffa varandra i ömsesidig aktning. Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter. (Rom:9-10, 15)

Begravning

När sorgen kommer, plötsligt eller väntat, är det många tankar som dyker upp. Det är till en god hjälp att försöka ta det så lugnt som möjligt och fundera över hur man vill ha det vid begravningen. Det finns stora möjligheter att själv vara med och utforma begravningsgudstjänsten.

Kors i en silverdroppe, med karbinhake.

Köp dopsmycken i Svenska kyrkans webbshop

Silverdroppe med kedja. Droppen är 21 x 32 mm. En spegling av kors i vattendroppe. Något kupad i formen. Äkta blank silver. Kedjans längd 45 cm.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.