Heliga danser är ofta koreograferade danser, det vill säga danser som kan beskrivas i ord och bild, fasta steg och rörelser och som lärs ut av en ledare. Man använder då givna steg, håller oftast varandra i händerna i olika fattningar och utgår från cirkeln som ibland bryts och blir till slingor och spiraler.
Det finns många olika dansformer, enkla rörelser eller komplicerade steg till nutida eller dåtida musik. Danserna är för det mesta ganska enkla tekniskt sätt och dansstegen är sammansatta i korta sekvenser som upprepas om och om igen. Dansen är en tyst gemenskap och en ordlös bön. Den är ofta av meditativ karaktär. Heliga danser är ingen uppvisningsdans utan en gemensam dans där det viktiga är att alla kan vara med.
Foto: Øyvind Lund /Ikon

Cirkeldans

För dig som söker rörelse och inre andlig glädje.

Cirkeldans

Vi dansar i cirkel, hand i hand, danser från olika kulturer, lätta att lära. Vi dansar för den inre glädjen och känslan av att vara en del av en helhet. Efter dansen samtalar vi över en kopp te om växande och utveckling utifrån en bibeltext.

Ledare: Eva Ullner och Mats Johansson.
Tisdagar jämna veckor kl. 18.00–20.30 i Mälarhöjdens kyrka
Datum under höstterminen 2021: 21/9, 5/10, 19/10, 2/11 och 16/11
För mer info kontakta Mats Johansson, präst, tfn 08-685 30 23

Om heliga danser på Svenska kyrkans nationella sidor