Foto: Illustratör Susanne Engman

Meditation

Meditation är en stund att längta till. Det är hälsa för själen. Och en väg till andlig fördjupning. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan varannan torsdag kl. 17.00.

Varannan torsdag kl. 17.00–17.25 Uppenbarelsekyrkan

Datum: 1/12 och 15/12
Vårens datum: 12/1, 26/1, 9/2, 23/2, 9/3, 23/3, 6/4, 20/4, 4/5, OBS! Inget på Kristi him!, 1/6

Kom på en stunds nedvarvning tillsammans med meditationsledaren Maria Blank, mariablank@hotmail.se.

Ingen föranmälan. Välkommen!

Hitta nästa meditation

15/12 Meditation i Uppenbarelsekyrkan

Varva ner med meditation. Här kan du hitta hälsa för själen. Genom meditation kan du nå en större närvaro i ditt liv. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 17.00. Ingen avgift.

Har du frågor om meditationen? Kontakta Birgitta.

Birgitta Sommarbäck

Svenska kyrkan Hägersten

Diakon, Uppenbarelsekyrkan, Samordnare för ideella

Mer om Birgitta Sommarbäck

Telefontid, tisdagar och torsdagar, kl. 08.30–09.30.

Avgiftsfritt – Tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Om hälsa för själen på Svenska kyrkans nationella sidor

Solnedgång vid vattnet.

Hälsa för själen

Vi lär oss redan från barnsben att vi behöver ta hand om vår kropp, tänka på hur vi rör oss och vad vi stoppar i oss. Men även själen behöver motion. Här hittar du övningar och tips som gör gott för själen.

Silhuett av en person sittande på en parksoffa med en cykel bredvid. Himlen är blå och rosa.

Ditt andliga gym i vardagen

En vanlig vardag kan bjuda på flera tillfällen att träna den andliga hälsan. Cykelturen till jobbet passar för bön och snabba möten i affären kan vara tillfällen att visa medmänsklighet.

Soluppgång över nordiskt landskap.

Rutin för en god morgon

Morgonandakt eller en stund egentid på bussen? Varje ny dag ger Gud till oss i nåd, men hur tar vi vara på dem på bästa sätt? Här finns några tips på hur man kan få rätt riktning i livet.

Övning i medkänsla

I de flesta andliga traditioner är omsorgen om andra central. Modern lyckoforskning visar dessutom att en människa mår bra av att hjälpa och vara vänlig mot andra.

Retreat, pilgrimsvandring, meditation och cirkeldans

Meditation

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring är friskvård för kropp och själ. Vi vandrar tillsammans och är nära naturen.

Två personer sitter på knä med knäppta händer.

Retreater

För dig som söker lugn och stillhet. Retreat är en dag i vila och tystnad. Här kan sinne och kropp få ro. Välkommen både till Uppenbarelsekyrkan och Mälarhöjdens kyrka.

Cirkeldans

I Cirkeldans får du pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Vi dansar för den inre glädjen och känslan av att vara en del av en helhet. Efter dansen samtalar vi om växande och utveckling.