En kvinna med knäppta händer och slutna ögon. Ett hjärta svävar framför henne.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Meditation

Meditation är en stund att längta till. Det är hälsa för själen och en väg till andlig fördjupning. Kom på en stunds nedvarvning. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan varannan torsdag kl. 17.00. Kostnadsfritt.

Varannan torsdag kl. 17.00–17.25, Uppenbarelsekyrkan, Lillkyrkan

Hösten 2023:
7 sep, 21 sep, 5 okt, 19 okt, 2 nov, 16 nov, 30 nov, 14 dec

Våren 2024:
11 jan, 25 jan, 8 feb, 22 feb, 7 mars, 21 mars, 4 apr, 18 apr, 2 maj, 16 maj, 30 maj, 13 juni

Ingen avgift • Ingen föranmälan

Meditationsledare är Birgitta Sommarbäck och Carolina Magnusson.

Avgiftsfritt – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Om hälsa för själen på Svenska kyrkans nationella sidor

Solnedgång vid vattnet.

Hälsa för själen

Vi lär oss redan från barnsben att vi behöver ta hand om vår kropp, tänka på hur vi rör oss och vad vi stoppar i oss. Men även själen behöver motion. Här hittar du övningar och tips som gör gott för själen.

Silhuett av en person sittande på en parksoffa med en cykel bredvid. Himlen är blå och rosa.

Ditt andliga gym i vardagen

Vill du kan träna din andliga hälsa? Cykelturen till jobbet passar för bön och snabba möten i affären kan vara tillfällen att visa medmänsklighet. Men du kan också skapa ditt andliga gym.

Soluppgång över nordiskt landskap.

Rutin för en god morgon

Morgonandakt eller en stund egentid på bussen? Varje ny dag ger Gud till oss i nåd, men hur tar vi vara på dem på bästa sätt? Här finns några tips på hur man kan få rätt riktning i livet.

Övning i medkänsla

I de flesta andliga traditioner är omsorgen om andra central. Modern lyckoforskning visar dessutom att en människa mår bra av att hjälpa och vara vänlig mot andra.

Retreat, pilgrimsvandring, meditation och cirkeldans

En kvinna med knäppta händer och slutna ögon. Ett hjärta svävar framför henne.

Meditation

Meditation är en stund att längta till. Det är hälsa för själen och en väg till andlig fördjupning. Kom på en stunds nedvarvning. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan varannan torsdag kl. 17.00. Kostnadsfritt.

Cirkeldans

I Cirkeldansen dansar vi och samtalar kring växande och utveckling. Du får pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Vi dansar för den inre glädjen och känslan av att vara en del av en helhet. Läs mer här.

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring är friskvård för kropp och själ. Vi vandrar tillsammans och är nära naturen. I Svenska kyrkan Hägersten hittar du lokala pilgrimsvandringar i vårt fina område, såväl som vandringar på annan ort. Läs mer här.

Två personer sitter på knä med knäppta händer.

Retreater

För dig som söker lugn och stillhet. Retreat är en dag i vila och tystnad. Här kan sinne och kropp få ro. Välkommen till avgiftsfria retreater i våra kyrkor, som äger rum flera gånger under året. Läs mer här.