Göteborgs domkyrkopastorat

Sex cityförsamlingar som tillsammans gör skillnad i Göteborg.

Hurra, vi har fått pris!

Idag är vi extra stolta över verksamheten Stella och våra medarbetare Eva Forngren och Nils Olandersson i Guldhedskyrkan. De har nämligen tilldelats 2022 års LaSSe-leva-lika-pris. Priset delas ut av LaSSe Brukarstödcenter.
De tilldelas priset för sitt arbete med Guldkören och teatergruppen Kristallerna. Under hösten 2022 framförde de föreställningen ”Uppbrott & hemkomst” som blivit särskilt uppmärksammad.
Vi i Göteborgs domkyrkopastorat tackar för allas insatser i föreställningen och delar glädjen över priset. Stort GRATTIS!

Glada pristagare!

Verksamheten Stella, för personer med kognitiva funktionsvariationer, finns i Guldhedskyrkan i Göteborg. Vill du veta mer om Stella klickar du här!

LaSSe Brukarstödcenter vänder sig till personer med funktionsnedsättning och deras närstående samt organisationer verksamma inom funktionshinder-området. Verksamheten förstärker individens förmåga att leva ett liv utifrån egna önskemål och behov genom rådgivning, information, gruppaktiviteter och utbildning. Läs mer här!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Livets stora stunder

Boka dop, vigsel och begravning i Domkyrkopastoratet. Du når oss på telefon och mejl och på bokningscentralen i Vasa församlingshem.

Barn och unga

I församlingarna får barnen ta stor plats. Här finns bland annat barnrytmik, barnkörer, söndagsskola och konfirmation.

Musik

Vill du lyssna till Bach eller själv sjunga i kör? I pastoratets kyrkor finns ett rikt musikliv att upptäcka.

Gudstjänst

De stora helgerna eller en tisdagskväll i november. I pastoratets kyrkor firas det ofta och gärna gudstjänst.

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har ett rikt gudstjänst- och musikliv, en kyrka som är öppen både för göteborgare och turister. Till församlingen hör också Mariakyrkan, som gärna används för dop, begravning och bröllop.

Annedals församling

I församlingen hittar du flera gudstjänster varje vecka, verksamheten Stella, musikarrangemang, gemenskapsträffar, grupper av barn och unga, Bibelstudium, meditation och mycket mer. I församlingen finns Annedalskyrkan och Guldhedskyrkan.

Tyska församlingen

Christinae kyrka är andligt hem för många av Göteborgs tyskspråkiga invånare. Men alla är välkomna att besöka den vackra 1600-talskyrkan.

Göteborgs Haga församling

Haga är en liten församling med stor plats för alla - en öppen mötesplats där människor kan ges möjlighet att erfara möte med Gud, där vi kan möta varandra som människor och där varje människa ges möjlighet att möta sig själv.

Johannebergs församling

Församlingen finns nära dig, i både vardag och helg. Här finns två kyrkor, Johannebergskyrkan och Buråskyrkan, båda i centrala Göteborg. Välkommen!

Vasa församling

Vasakyrkan lever ett omfattande gudstjänstliv, där navet är den söndagliga högmässan, präglad av rik liturgisk och musikalisk gestaltning, en mötesplats för alla åldrar. Även under veckan finns rika tillfällen till bön, lovsång och gemenskap för både barn och vuxna.

Närbild på en vintergäck som växer upp genom snön.

Sjukhuskyrkan Sahlgrenska

Sjukhuskyrkan är ekumenisk. Vi finns för patienter, närstående, personal och vårdstuderande oavsett tro. Telefon 031 - 342 19 18 eller via sjukhusets växel 031 - 342 10 00. Adress: Blå stråket 5. Vi nås säkrast vardagar 9-11. Vårdpersonal når oss under beredskapstid via sjukhusets växel. Om du inte har möjlighet att komma till oss, kan vi komma till dig, där du är på sjukhuset.

Universitetskyrkan i Göteborg

För dig som studerar eller arbetar på GU eller Chalmers. Vi verkar inom GU Chaplaincy och Chalmers Chaplaincy.

Lediga tjänster i Domkyrkopastoratet

Så kul att du är intresserad av att jobba hos oss. Vi använder Varbi som plattform för våra rekryteringar. Klicka på länken i så ser du alla rekryteringar vi genomför för tillfället!

Dataskyddsombud

Xeeda