Vrångö nya kyrkogård

Vrångö nya kyrkogård invigdes 1935.

Vrångö nya kyrkogård är orginell genom att den i sin sydöstra del innanför kyrkogårdsmuren har en labyrint från förkristen tid, 10,5 meter i diameter. Alldeles intill, men utanför kyrkogårdsmuren, finns ytterligare två mindre labyrinter och ett solkors av sten. De hade sin betydelse vid firandet av vinterhögtiden då solen vände åter.

Muren runt kyrkogården och det panelklädda klocktornet gör att kyrkogården uppfattas som betydligt äldre än vad den är. På insidan av muren finns gravplattor till minne av Vrångöfiskare som omkommit på havet.

Antal gravplatser: 109

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: söder om den gamla kyrkogården, i slutet av Gyssebergsvägen. (Karta)  (Google Map)