Göteborgs kyrkogårdsförvaltning Besöksadress: Östra kyrkogården, kansliet, Nobelplatsen 5, 41657 Göteborg Postadress: Box 1526, 40150 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7318080 E-post till Göteborgs kyrkogårdsförvaltning

Styrsö kyrkogård

Styrsö kyrkogård är från 1600-talet. Ett stort ankare, upptaget från en vid ön förlist segelskuta, utgör ett minnesmärke.

Flera monumentala gravstenar vittnar om välbeställda skeppar- och sjökaptenssläkter. En äldre häll från 1668 över länsman Jon Larsson finns bevarad. Kyrkogården har utvidgats i olika etapper, nu senast 1995. På Styrsö finns en askgravlund som anlades 2005.

Antal gravplatser: 565

Ladda ner en besökskarta  (pdf).

Adress: vid Styrsö kyrka. (Karta) (Google Map)