Donsö kyrkogård

Donsö kyrkogård invigdes 1834 och var från början en kolerakyrkogård.

OBS!
Askgravlunden kommer att förnyas. Vi byter bl.a. markbeläggning, ljusställ och kompletterar växtligheten. Platsen kommer att vara tillgänglig till Alla helgons dag 4 november. Området där askor är nedsatta kommer inte att röras.

Bokning av asknedsättning kan göras som vanligt, i så fall gör vi avbrott under markarbetena.

Kyrkan, som är från 1932, var ursprungligen ett begravningskapell men invigdes 1943 till gudstjänstkapell. Kyrkogården utvidgades 1999.

Vid kyrkan finns ett minnesmärke över fiskare som omkommit till sjöss alltifrån 1900-talets början. I vissa fall rör det sig om hela besättningar, alla hemmahörande på Donsö. På Donsö finns en askgravlund som anlades 2005.

Antal gravar: 401

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: vid Donsö kyrka, Ringkullevägen. (Karta) (Google Map)