Foto: Ylva Nydahl

Skänninge församling

Tätorten Skänninge med Vårfrukyrkan och omkring kyrkorna i Normlösa, Skeppsås, Järstad, Bjälbo, Vallerstad.

En yngling doppar en oblat i den framsträckta bägaren.

Söndagens gudstjänster 3 juli

Tredje söndagen efter trefaldighet - Förlorad och återfunnen Välkommen att dela gudstjänstens gemenskap med Gud och varandra.

Kalender för församlingarna i pastoratet

Här nedan hittar du kalendern för alla församlingar. Under kalendern finns länkar till respektive församlings egen kalender. Du hittar även kalendern i appen Kyrkguiden som du laddar ner gratis i din mobil.

Foto: Ylva Nydahl

TIPSPROMENAD

Dessa tisdagar kl.9.30 - 11.30

En lapp till en tipsrunda hänger på ett träd. En grupp barn och vuxna står i solskenet i bakgrunden.
  • 31 maj
  • 14 juni
  • 12 juli
  • 9 augusti
  • 23 augusti

Vid Skänninge församling

Varmt välkomna!

Sommarmusik i Normlösa kyrka

Välkommen till Normlösa torsdagar i juli, musik och kaffeservering

Kyrkan är med på Skänninge marknad

Om du besöker Skänninge marknad 3-4 augusti är du välkommen att ta en paus med fika, musik eller besöka kyrkan.

Ny kyrkoherde i pastoratet – Maria tar över efter Gerhard

Folkungabygdens pastorat har nu hittat sin nya kyrkoherde, Maria Åkerström, 52 år, som tillträder i augusti. ”Tillsammans är något av mitt nyckelord. Jag är bra på att se möjligheter och riktning. Det viktiga är att vi gör det tillsammans”, säger hon.

Tine Röjås – Sången som berör

”Jag vill förmedla något. Något som är på riktigt – och gärna tillsammans med andra”, säger Tine Röjås. Hon ”drabbades” av Lina Sandells texter och liv och fann i samma stund sitt syfte och tilltal som artist. Tine vill berätta och beröra. Därför sjunger hon.

Sommarmusik 2022

Sommar - öppna kyrkor och sommarmusik. Församlingarna i pastoratet inbjuder dig till en musikupplevelse i en vacker kyrka på många olika platser och med ett varierat program. Sommarmusiken är ett samarrangemang med Sensus

En humla samlar nektar från blommorna.

Sommaraktiviteter i Svenska kyrkan

Följ med på vandring, lek i parken, lyssna till sommarmusik, hitta nya fikakompisar på någon av sommarens café och sjung allsång. Packa en fikakorg och gör en utflykt till någon av de sommaröppna kyrkorna. Naturligtvis firar vi gudstjänster både i kyrkorna och friluftsgudstjänster på olika platser i pastoratet under hela sommaren

Sommaröppna kyrkor 2022

Välkommen in i våra kyrkor när du åker förbi eller du kanske bor nära din kyrka. Under sommaren står många av våra kyrkor öppna. Nu kan du också få en guidning via din mobiltelefon

Dop i Skänninge församling

Dopet är en högtid – både för den som döps och för familj, vänner och församling. I centrum för dopgudstjänsten står samhörigheten med Gud, dopet är Guds omfamning.

Skänninge församling

Tre ljusstakar i trä står på rad. Ett krucifix hänger på väggen i bakgrunden.

Morgonbön i Vårfrukyrkan

Varje onsdag kl 9.00 via Facebook

Detaljer på Bjälbo kyrkport.

Kyrka och kyrkogård i Skänninge församling

Kyrkor och kyrkogårdarna i Skänninge, Bjälbo, Järstad, Normlösa, Skeppsås, Vallerstad

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Barn och familj i Skänninge församling

Våra verksamheter för barn och familj i Skänninge församling

Kör och musik i Skänninge församling

Läs om Skänninge församlings kör- och musikliv

Ungdomar i Skänninge församling

Konfirmander, unga ledare, Svenska Kyrkans Unga och Espingens Kyrkliga Rollspelsförening

Diakonemblem. En duva med ett blad i näbben.

Diakoni i Skänninge

Kyrkan har en plats för alla, var i livet vi än befinner oss.

Församlingskväll

Församlingskvälle tidsdag 25 jan blir utomhus i församlingshemmets trädgård. Varma kläder som gäller och så ses vi kl 18.00.

Du varmt välkommen!