Boxholms församling

Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander

Vi befinner oss just nu i ett krisläge tillsammans med hela Sverige och stora delar av världen.

Som kyrka vill vi särskilt nu hålla fast vid tro, hopp och kärlek och leva detta i och med våra församlingar. Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. I nuläget innebär det att församlingen fortsätter att fira gudstjänster ungefär som vanligt, då detta är ett tillfälle för bön, tröst och enkel samvaro i en orolig tid. Övrig verksamhet anpassas och efter rådande läge vilket innebär att de flesta samlingar är inställda tillsvidare. Vi hälsar er istället välkoma till Timmerö kapell, som har öppet varje vardag 09-16,  för möjlighet till enskild bön och ljuständning.

Per Ingvarsson
Församlingsherde i Boxholm

Aktuell information - inga gudstjänster i Ekeby
Från och med söndag 26 april så flyttas våra gudstjänster från Ekeby till Timmerö kapell, kl 11.00 som vanligt. Nattvard delas inte ut. Utomhus vid fint väder. Välkomna!

Välkommen till Boxholms församling - en del av Folkungabygdens pastorat!

Församlingen är vi tillsammans. Här finns rum för alla. Här i församlingen finns det plats för dig som vill leva ut din tro, eller vill fundera på frågor om tro, liv och död. I Svenska kyrkan engagerar sig många för rättvisa och en bättre värld, många vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Svenska kyrkan arbetar för att inte göra skillnad på människor, men vill göra skillnad för människor. Grunden är att alla är lika välkomna. Vem du än är, har kyrkan rum för dig.

Gudstjänsten är församlingens hjärtpunkt och mötesplats. Den är också församlingens gemensamma kraftkälla. Därför är gudstjänsten också grunden för den kristna församlingen.

Geografiskt består Boxholms församling av socknarna i Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander. År 2010 slogs församlingarna runt dessa 6 kyrkor samman till en och samma församling. Sen år 2014 ingår Boxholms församling tillsammans med Mjölby, Skänninge, Väderstad, Ödeshög och Vifolka och Östra Tollstads församling i Folkungabygdens pastorat.