Foto: Daniel Lönnbäck

Boxholms församling

Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander

Välkommen till Boxholms församling - en del av Folkungabygdens pastorat!

Församlingen är vi tillsammans. Här finns rum för alla. Här i församlingen finns det plats för dig som vill leva ut din tro, eller vill fundera på frågor om tro, liv och död. I Svenska kyrkan engagerar sig många för rättvisa och en bättre värld, många vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Svenska kyrkan arbetar för att inte göra skillnad på människor, men vill göra skillnad för människor. Grunden är att alla är lika välkomna. Vem du än är, har kyrkan rum för dig.

Gudstjänsten är församlingens hjärtpunkt och mötesplats. Den är också församlingens gemensamma kraftkälla. Därför är gudstjänsten också grunden för den kristna församlingen.

Geografiskt består Boxholms församling av socknarna i Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander. År 2010 slogs församlingarna runt dessa 6 kyrkor samman till en och samma församling. Sen år 2014 ingår Boxholms församling tillsammans med Mjölby, Skänninge, Väderstad, Ödeshög och Vifolka och Östra Tollstads församling i Folkungabygdens pastorat.

Senaste digitala gudstjänster och andakter från Boxholms församling

Helgmålsbön från Ekeby Kyrka inför 17:de Sön eft Trefaldighet:

Kom och grilla med oss!

Bild på grill med korvar och hamburgare samt en hand med stekspade som är mitt i grillandet
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

På fredagar kl. 11.00-13.00 kommer vi att grilla utanför Boxholms församlingshem. Kom och ät samt njut av lite samtal och gemenskap!

Ingen kostnad skänk gärna en frivillig gåva till ACT svenska kyrkan, swishuppgifter finns på plats!