Boxholms församling

Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander

Välkommen till Boxholms församling - en del av Folkungabygdens pastorat!

Församlingen är vi tillsammans. Här finns RUM FÖR ALLA. Här i församlingen finns det plats för dig som vill leva ut din tro, eller vill fundera på frågor om tro, liv och död. I Svenska kyrkan engagerar sig många för rättvisa och en bättre värld, många vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Svenska kyrkan arbetar för att inte göra skillnad på människor, men vill göra skillnad för människor. Grunden är att alla är lika välkomna. Vem du än är, har kyrkan rum för dig.

Gudstjänsten är församlingens hjärtpunkt och mötesplats. Den är också församlingens gemensamma kraftkälla. Därför är gudstjänsten också grunden för den kristna församlingen. Du har flera olika gudstjänster att välja på.
Vi firar alltid högmässa i Ekeby kyrka på söndagar kl 11 (med vissa undantag under storhelgerna)
och veckomässa med frukost i Timmerö kapell onsdagar kl 9.
Dessutom firas det ofta en gudstjänst i någon av våra andra kyrkor också, se Månadsblad och/eller under Gudstjänster i Boxholm .

Geografiskt består boxholms församling av socknarna i Boxholm, Ekeby, Rinna, Åsbo, Blåvik och Malexander. År 2010 slogs församlingarna runt dessa 6 kyrkor samman till en och samma församling. Sen år 2014 ingår Boxholms församling tillsammans med Mjölby, Skänninge, Väderstad, Ödeshög och Vifolka och Östra Tollstads församling i Folkungabygdens pastorat.

information om nyhetsbrev Bild: Mikael Johansson

Här kan du anmäla dig för att få nyhetsbrev från Svenska Kyrkan i Boxholm.