Stora Åby kyrka. Framför kyrkogårdsmuren blommar rapsen gul.
Foto: L Nilsson

Ödeshögs församling

Tätorten Ödeshög samt Heda, Västra Tollstad, Rök, Svanshals, Stora Åby och Trehörna

Sommarcafé onsdagar i Ödeshög

Varje onsdag kl 14.00-16.00 under tiden 26 juni-7 aug är det sommarcafé vid Ödeshögs församlingshem. Är det fint väder sitter vi utomhus.

Sommarmusik i Västra Tollstad kyrka 26 juni

Stråkvartett med musiker från musikhögskolan i Göteborg. Isa-Maria Kvensler, violin. Adrian Littworld, violin och Klara Angawa, vilolin. Christian Ölmeklint, cello. Onsdag 26 juni kl 19.00 i Västra Tollstad kyrka.

Alvastra klosterruin med blå blommor i bakgrunden.

Pilgrimsvandring varje torsdag 27 juni-15 aug i Alvastra

Vandring från Pilgrimsparken vid Västra Tollstad kyrka till Alvastra klosterruin där vi avslutar vandringen med en mässa. Torsdagar 27 juni till 15 augusti med start vid Pilgrimsparken Västra Tollstad kyrka kl 18.00. Mässa i klosterruinen 19.00. OBS ingen vandring eller mässa den 25 juli.

Helgmålsbön i Rök hela sommaren

Varje lördag kl 18.00 under tiden 29 juni- 10 aug är det helgmålsbön i Röks kyrka. Här rings kyrkklockan manuellt och Sverker Tronêt ansvarar för helgmålsbönen.

Varje höst starta nya konfirmandgrupper för dig som fyller 14 år under året

Sommarmusik i Stora Åby kyrka 3 juli

Klassiska toner med Ebba Malgeryd - piano och orgel. Christian Ölmeklint - cello Onsdag 3 juli kl 19.00 i Stora Åby kyrka.

Heda kyrka

Vägkyrka i Heda 8-14 juli

Heda marken lördag 6 juli och veckan därefter bjuder Heda sockenråd in till vägkyrka 8-14 juli. Andakt varje dag kl 14.00

Syföreningsauktion i Heda 11 juli

Heda kyrklig syförening håller sin auktion i samband med kulturafton. Torsdag 11 juli kl 18.00 i Heda församlingshem.

Sommarmusik i Trehörna kyrka 17 juli

AGA trion. Gösta Nylund-piano, Anna Ighe Ramqvist-violin. Andreas Josephson- cello. Onsdag 17 juli kl 19.00 i Trehörna kyrka.

Sommarorgel i Västra Tollstad kyrka 21 juli

Kyrkomusiker Per Gustavsson och Evalena Åkesson från Örkelljunga församling spelar fyrhändig orgelmusik. Söndag 21 juli kl 18.00 i Västra Tollstad kyrka.

Sommarmusik i Heda kyrka 24 juli

Svenska sångpärlor, musik av bl a Stenhammar, Söderman, Bellman & Taube. Carl Ackerfeldt, baryton och Johan Hansson Lindström, piano. Onsdag 24 juli kl 19.00 i Heda kyrka.

Olika småkakor på ett fat.

Johannamarken i Ödeshög 25 juli

Ta en paus i marknadsvimlet och fika i församlingshemmet. Ödeshögs kyrkliga syförening ha dukat upp ett välsmakande fikabord. Det går att sitta både ute och inomhus.

Sommarmusik i Ödeshögs kyrka 30 juli. OBS tisdag

Musikpärlor från 1700-talets Europa. Mimmi Grennäs, blockflöjt och Lars Forslund, mandolin & cembalino. Tisdag 30 juli kl 19.00 i Ödeshögs kyrka.

Sommarmusik i Röks kyrka 7 augusti

Jazzkonsert med Hasse Sporre Swing Quarter och Gudrun Bruna, sopran.. Onsdag 7 augusti kl 19.00 i Röks kyrka.

Altartavla i Ödeshögs kyrka

Morgonbön i Ödeshögs kyrka onsdagar kl 9.00

Varje onsdag har vi en kort morgonbön i Ödeshögs kyrka

Heda kyrka

Kyrkor Ödeshög

Här finns beskrivning av kyrkorna i församlingen, du kan gå en virtuell vandring och få en guidning av kyrkan och dess historia.

Körer och musik

Kom och sjung med oss i kyrkans körer!

Barnverksamhet

Verksamheten för barn och familjer i Ödeshögs församling Välkomna

En man sitter ute i naturen och fotograferar.

Samtycke för för bild, film och ljud

Vi publicerar gärna bild, film och ljudmaterial i våra olika medier och därför behöver vi inhämta samtycke från er

Fotspår i blöt sand.

Vuxen och diakoni i Ödeshög

För dig som är vuxen finns verksamheter av olika slag. Mötesplatser, såsom sopplunch och gemenskap kring kaffekoppen, möjlighet till enskilda samtal och hembesök, undervisning i kristen tro och grupper för dig som förlorat en anhörig.

Ungdomar med armarna om varandra dansar framför en scen.

Konfirmand och Ungdom

Alla behöver en plats där man bara kan vara, helt utan prestation, krav eller mål. En plats där vi kan vara oss själva, där trygghet, tillit och gemenskap får vara ledord.

Pilgrimspark i Västra Tollstad

En plats för meditation, naturupplevelse och såväl fysisk som andlig och själslig upptäcktsfärd.

Pilgrim i Alvastrabygd

ÖDESHÖG Vandra med Ödeshögs församling i Alvastrabygd - på slätten, på Omberg, längs Vättern