en väg mot Stora Åby kyrka med gula rapsfält i full blom på höger sida.
Foto: L Nilsson

Ödeshögs församling

Tätorten Ödeshög samt Heda, Västra Tollstad, Rök, Svanshals, Stora Åby och Trehörna

En yngling doppar en oblat i den framsträckta bägaren.

Söndagens gudstjänster 3 juli

Tredje söndagen efter trefaldighet - Förlorad och återfunnen Välkommen att dela gudstjänstens gemenskap med Gud och varandra.

Kalender för församlingarna i pastoratet

Här nedan hittar du kalendern för alla församlingar. Under kalendern finns länkar till respektive församlings egen kalender. Du hittar även kalendern i appen Kyrkguiden som du laddar ner gratis i din mobil.

En vit blomma i vägkanten.

Sommarmusik i Ödeshög

Sju konserter- sju kyrkor-sju kvällar

Röks kyrka. En vit kyrka med plåttak. En grusgång går rakt fram till Rökstenen, en runsten som står under ett tak vid kyrkmuren.

Helgmålsbön i Röks kyrka

Ta en cykeltur runt Tåkern och stanna till vid Röks kyrka lördagar kl 18.00

Sommaröppna kyrkor 2022

Välkommen in i våra kyrkor när du åker förbi eller du kanske bor nära din kyrka. Under sommaren står många av våra kyrkor öppna. Nu kan du också få en guidning via din mobiltelefon

Sommarmusik 2022

Sommar - öppna kyrkor och sommarmusik. Församlingarna i pastoratet inbjuder dig till en musikupplevelse i en vacker kyrka på många olika platser och med ett varierat program. Sommarmusiken är ett samarrangemang med Sensus

En humla samlar nektar från blommorna.

Sommaraktiviteter i Svenska kyrkan

Följ med på vandring, lek i parken, lyssna till sommarmusik, hitta nya fikakompisar på någon av sommarens café och sjung allsång. Packa en fikakorg och gör en utflykt till någon av de sommaröppna kyrkorna. Naturligtvis firar vi gudstjänster både i kyrkorna och friluftsgudstjänster på olika platser i pastoratet under hela sommaren

Det stora folknöjet i Hästholmens hamn

Helgen den 23-24 juli uppmärksammas 100-årsjubileet av bärgningen av ångfartyget S/S Per Brahe som kom att gå till historien som "Det stora folknöjet"

Pilgrimsvandring 23 juli

I samband med Det stora folknöjet går vi en pilgrimsvandring genom Hästholmen

Cafégäster sitter vid bord i en trädgård med solparasoll uppfällda.

Sommarcafé, onsdagar kl 14.00 i Ödeshög

Sommarcafé utanför Ödeshögs församlingshem varje onsdag med start den 29 juni, kl 14.00-15.30. Andakt, fika och sång.

Sommarkvällar i Alvastra

Torsdagskvällar kl 18.00 startar vi en kort pilgrimsvandring från Västra Tollstad kyrka och går till Alvastra klosterruin där vi firar en enkel pilgrimsmässa. 30 juni - 11 augusti

Ny kyrkoherde i pastoratet – Maria tar över efter Gerhard

Folkungabygdens pastorat har nu hittat sin nya kyrkoherde, Maria Åkerström, 52 år, som tillträder i augusti. ”Tillsammans är något av mitt nyckelord. Jag är bra på att se möjligheter och riktning. Det viktiga är att vi gör det tillsammans”, säger hon.

Tine Röjås – Sången som berör

”Jag vill förmedla något. Något som är på riktigt – och gärna tillsammans med andra”, säger Tine Röjås. Hon ”drabbades” av Lina Sandells texter och liv och fann i samma stund sitt syfte och tilltal som artist. Tine vill berätta och beröra. Därför sjunger hon.

Pilgrimspark i Västra Tollstad

En plats för meditation, naturupplevelse och såväl fysisk som andlig och själslig upptäcktsfärd.

Pilgrim i Alvastrabygd

ÖDESHÖG Vandra med Ödeshögs församling i Alvastrabygd - på slätten, på Omberg, längs Vättern

Kyrkor och lokaler Ödeshög

Här finns beskrivning av kyrkorna i församlingen, du kan gå en virtuell vandring och få en guidning av kyrkan och dess historia.

En liten bebis blir döpt. En kvinnlig präst håller sin hand på hans huvud.

Dop i Ödeshögs församling

Dopet är en högtid – både för den som döps och för familj, vänner och församling. I centrum för dopgudstjänsten står samhörigheten med Gud, dopet är Guds omfamning.

Körer och musik i Ödeshögs församling

Kom och sjung med oss i kyrkans körer!

Barnverksamhet i Ödeshögs församling

Verksamheten för barn och familjer i Ödeshögs församling Välkomna

Vuxen och diakoni i Ödeshög

För dig som är vuxen finns verksamheter av olika slag. Mötesplatser, såsom sopplunch och gemenskap kring kaffekoppen, möjlighet till enskilda samtal och hembesök, undervisning i kristen tro och grupper för dig som förlorat en anhörig.