Diakoni i Skänninge

Kyrkan har en plats för alla, var i livet vi än befinner oss.

Leva vidare

Fem träffar under hösten.

Sorgen och upplevelsen kring döden och förlusten av den saknade behöver ha sitt utrymme och sin tid. Under träffarna får vi möjlighet att dela tankar och känslor med andra som är i samma situation. Samtalsgruppen vill vara en plats där vi kan hjälpa och stödja varandra.

För info kontakta Emma Dahlberg, diakon Skänninge församling.
emma.dahlberg@svenskakyrkan.se

Väntjänsten

Väntjänsten i Skänninge består av en grupp frivilliga personer som vill stödja en medmänniska som behöver det.

Väntjänsten kompletterar hemtjänsten och utför därför insatser som inte hemtjänsten kan ge.

Detta kan exempelvis vara att ta en promenad tillsammans, någon att samtala med, få sällskap till biblioteket, affären, kyrkan eller vårdcentralen.

Kontakt:
Emma Dahlberg, diakon, Skänninge församling

Måndagsgruppen

Skänninge församlingshem, varannan måndag kl. 18-20

Vi är en grupp vuxna personer med olika funktionshinder. På våra träffar brukar vi prata, pyssla, baka, fika och umgås. Vi avslutar varje träff med en andakt. Ibland medverkar vi i gudstjänsten i Vårfrukyrkan.

För info kontakta Emma Dahlberg, diakon Skänninge församling.
emma.dahlberg@svenskakyrkan.se

Själavård med diakon eller präst

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd.

Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal. Dessa samtal kan ha olika karaktär; det kan handla om själavård vid livskriser, vara förebyggande samtal eller röra sig om andlig vägledning. Själavård är alltid ett kostnadsfritt samtal där tystnadsplikt råder och inga journaler eller anteckningar förs. Allt som sägs i rummet kommer att stanna där.

Vi finns här för både ung och gammalVälkommen!

Anna-Karin Horner, präst, 0142-834 36
Maria Löfgren, präst, 0142-834 35
Emma Dahlberg, diakon, 0142-834 32
Petra Regnstrand, präst, 0142-611 594

Soppluncher

Under hösten är det förstås regelbundna soppluncher här och var i församlingen!

Skänninge församlingshem
Varannan tisdag kl 12.00 från 4 september till 27 november.

Skeppsåsgården
Torsdagarna 27 september, 25 oktober och 29 november kl 12.00.

Vallerstad bygdegård
Torsdagarna 13 september, 11 oktober, 8 november och 6 december kl 12.00.

Välkomna!
I priset 30 kr inkluderas soppa, smörgås, dryck och kaffe.