Diakoni i Skänninge

Kyrkan har en plats för alla, var i livet vi än befinner oss.

Svenska kyrkan ställer om och anpassar sin verksamhet. Vi följer regeringens och myndigheters beslut. Det innebär att många av kyrkans verksamheter som främst vänder sig till de personer som befinner sig i riskgrupper är inställd eller sker i annan form tills vidare.

Behöver du hjälp med att t ex handla, vill ha samtal eller annat stöd kontakta Församlingsherde Maria Löfgren, tel 0142-834 35, maria.lofgren@svenskakyrkan.se

Eller ring pastorsexpedition 0142-552 00, SMS 072-218 60 30 så förmedlar vi en kontakt

Leva vidare

Fem träffar under hösten.

Sorgen och upplevelsen kring döden och förlusten av den saknade behöver ha sitt utrymme och sin tid. Under träffarna får vi möjlighet att dela tankar och känslor med andra som är i samma situation. Samtalsgruppen vill vara en plats där vi kan hjälpa och stödja varandra.

För info kontakta Emma Dahlberg, diakon Skänninge församling.
emma.dahlberg@svenskakyrkan.se

Väntjänsten

Väntjänsten i Skänninge består av en grupp frivilliga personer som vill stödja en medmänniska som behöver det.

Väntjänsten kompletterar hemtjänsten och utför därför insatser som inte hemtjänsten kan ge.

Detta kan exempelvis vara att ta en promenad tillsammans, någon att samtala med, få sällskap till biblioteket, affären, kyrkan eller vårdcentralen.

Kontakt:
Emma Dahlberg, diakon, Skänninge församling

Måndagsgruppen

Skänninge församlingshem, varannan måndag kl. 18-20

Vi är en grupp vuxna personer med olika funktionshinder. På våra träffar brukar vi prata, pyssla, baka, fika och umgås. Vi avslutar varje träff med en andakt. Ibland medverkar vi i gudstjänsten i Vårfrukyrkan.

För info kontakta Emma Dahlberg, diakon Skänninge församling.
emma.dahlberg@svenskakyrkan.se

Själavård med diakon eller präst

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd.

Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal. Dessa samtal kan ha olika karaktär; det kan handla om själavård vid livskriser, vara förebyggande samtal eller röra sig om andlig vägledning. Själavård är alltid ett kostnadsfritt samtal där tystnadsplikt råder och inga journaler eller anteckningar förs. Allt som sägs i rummet kommer att stanna där.

Vi finns här för både ung och gammalVälkommen!

Anna-Karin Horner, präst, 0142-834 36
Maria Löfgren, präst, 0142-834 35