Väderstads församling

Väderstad, Appuna, Hogstad och Kumla

Morgonbön och kvällsmässa

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.
Morgonbön, måndag-fredag 08.30 i Väderstds kyrka
Kvällsmässa, onsdagar 17.30 i Väderstds kyrka

Välkommen!

Snödroppar utanför en kyrka.

Träffpunktsöppet

Väderstads församlingshem torsdagar 14.00-18.00

Sommarmusik 2022

Sommar - öppna kyrkor och sommarmusik. Församlingarna i pastoratet inbjuder dig till en musikupplevelse i en vacker kyrka på många olika platser och med ett varierat program. Sommarmusiken är ett samarrangemang med Sensus

En humla samlar nektar från blommorna.

Sommaraktiviteter i Svenska kyrkan

Följ med på vandring, lek i parken, lyssna till sommarmusik, hitta nya fikakompisar på någon av sommarens café och sjung allsång. Packa en fikakorg och gör en utflykt till någon av de sommaröppna kyrkorna. Naturligtvis firar vi gudstjänster både i kyrkorna och friluftsgudstjänster på olika platser i pastoratet under hela sommaren

Sommaröppna kyrkor 2022

Välkommen in i våra kyrkor när du åker förbi eller du kanske bor nära din kyrka. Under sommaren står många av våra kyrkor öppna. Nu kan du också få en guidning via din mobiltelefon

Någon har lagt en hög med stickade kläder på ett bord med mattor och andra hantverk.

Handarbetsgrupp

Till dig som är vuxen som har en hobby av manuellt arbete. Väderstads församlingshem, Tisdagar 15.00 - 18.00

Nytt nummer av Livsviktigt

Nu kommer ett nytt intressant nummer av pastoratets tidning. Kommer i din brevlåda 19-20 mars. Ni som har boxadress i Väderstad får tidningen först den 23 mars Har du inte fått tidningen ring 0142-55200 eller läs den här

Lunchmusik och sopplunch

Varannan torsdag kl. 11.30 jämna veckor i Väderstads kyrka/Väderstads församlingshem.

Barn som målat sina händer och sträcker fram dessa.

Barn och familj

Väderstads församling

Körer och musik

Körer och musik i Väderstads församling.

Vuxen och diakoni

Vuxen och diakoni i Väderstads församling.

Ideellt arbete och volontärarbete

I Svenska kyrkan kan man vara medarbetare på många sätt. Som ideell, förtroendevald eller anställd. Tillsammans bär alla kyrkans gemensamma uppdrag i världen.

En flicka häller vatten i en dopfunt.

Dop i Väderstads församling

Dopet är en högtid – både för den som döps och för familj, vänner och församling. I centrum för dopgudstjänsten står samhörigheten med Gud, dopet är Guds omfamning.

Ett barn har handen i ett glasskål med vatten, kanske dopskålen.

Dop och bröllop

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

En utriven bit randigt papper.

Församlingsblad och kalender

Församlingsblad och kalender för Väderstads församling

Livsviktigt

är pastoratets tidning som kommer i din brevlåda fyra gånger om året. Vi söker inte svar på frågan om meningen med livet. Vi försöker berätta om det som ger livet mening. Det som är livsviktigt.

En yngling doppar en oblat i den framsträckta bägaren.

Söndagens gudstjänster 3 juli

Tredje söndagen efter trefaldighet - Förlorad och återfunnen Välkommen att dela gudstjänstens gemenskap med Gud och varandra.

Kalender för församlingarna i pastoratet

Här nedan hittar du kalendern för alla församlingar. Under kalendern finns länkar till respektive församlings egen kalender. Du hittar även kalendern i appen Kyrkguiden som du laddar ner gratis i din mobil.

Personal i Väderstads församling.

Kyrkor, lokaler och kyrkogårdar i Väderstads församling

Väderstad, Kumla, Hogstad och Appuna