Väderstads församling

Väderstad, Appuna, Hogstad och Kumla

Sommar i Svenska kyrkan

Under sommaren fylls kyrkorna med mycket musik, en del gudstjänster firas utomhus, sommarcafé, utflykter och vandringar. Häng med till lekparken eller ta en cykeltur till en sommaröppen kyrka. Möjligheterna är många och hoppas du finner gemenskap även under sommaren då många av de ordinarie grupperna har sommarlov.

Sommarmusik 2024

Sommar - öppna kyrkor och sommarmusik. Församlingarna i pastoratet inbjuder dig till en musikupplevelse i en vacker kyrka på många olika platser och med ett varierat program. Sommarmusiken är ett samarrangemang med Sensus

Veta kyrka interiör.

Kalender för församlingarna i pastoratet

Här nedan hittar du kalendern för alla församlingar. Under kalendern finns länkar till respektive församlings egen kalender. Du hittar även kalendern i appen Kyrkguiden som du laddar ner gratis i din mobil.

En ung tjej står i en kyrka med bänkrader i bakgrunden. Hon är klädd i en vit tröja. Text i bilden: Du är viktig. Anmäl dig till konfirmation redan idag.

Konfirmation

Du är viktig. När du är konfirmand finns möjlighet att prata om och fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag – liv och död, glädje och sorg, kärlek, rädsla och ensamhet. Hitta din konfirmandgrupp här

Instrumentundervisning

Är du intresserad av att lära dig spela instrument? Här finns möjlighet att lära sig spela piano, orgel, sång, gitarr och psalmodikon.

En man sitter ute i naturen och fotograferar.

Samtycke för för bild, film och ljud

Vi publicerar gärna bild, film och ljudmaterial i våra olika medier och därför behöver vi inhämta samtycke från er

Konfirmand och Ungdomar i Skänninge församling

Konfirmander, unga ledare, Svenska Kyrkans Unga och Espingens Kyrkliga Rollspelsförening

Barn som målat sina händer och sträcker fram dessa.

Barn och familj

Väderstads församling

Någon spelar piano.

Körer och musik

Körer och musik i Väderstads församling.

Vuxen och diakoni

Vuxen och diakoni i Väderstads församling.

Ett litet barn räcker över en vallmo till en vuxen.

Ideellt arbete och volontärarbete

I Svenska kyrkan kan man vara medarbetare på många sätt. Som ideell, förtroendevald eller anställd. Tillsammans bär alla kyrkans gemensamma uppdrag i världen.

Bröllop

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Församlingsblad och kalender

Församlingsblad och kalender för Väderstads församling

Personal i Väderstads församling.

Kyrkor, lokaler och kyrkogårdar i Väderstads församling

Väderstad, Kumla, Hogstad och Appuna