Ungdomar i Skänninge församling

Konfirmander, unga ledare, Svenska Kyrkans Unga och Espingens Kyrkliga Rollspelsförening

Du är varmt välkommen till Skänninge församling som ungdom. Nedan finns det information om aktiviteter och annat vi sysslar med, men behöver du någon att prata med så går det bra att drälla förbi lite när som helst. Är dörren öppen är vi här. Välkommen in!

Konfirmation

Snart börjar det! 4:e september börjar rollspels- och tisdagsgrupperna i Skänninge församlingshem, medan äventyrskonfirmanderna får bita ihop tills klockan 11 den 8:e och träffas då i Vårfrukyrkan!

De flesta ungdomar får först kontakt med kyrkan genom konfirmationen under 8:an. I Skänninge församling kan du konfirmera dig på tre olika vis; rollspels-, tisdags- eller äventyrskonfirmation! Rollspels- och tisdagskonfirmanderna träffas varje tisdag mellan 15.30 och 18.00 för läsning eller temaaktiviteter. Rollspelarna spelar rollspel och tisdagsgruppen pysslar, ser film eller vad annat som passar ämnet. Äventyrskonfirmanderna träffas ungefär var tredje vecka för studiebesök, läsning, utflykter med mera!

Konfirmation sker i maj 2019 i Vårfrukyrkan.

Anmälan och mer info
Anna-Karin Horner, präst
E-mail: anna-karin.horner@svenskakyrkan.se

Unga ledare

Redan konfirmerad? Eller skippade du när du gick 8:an och funderar på om det inte vore dags nu? Oavsett så är du välkommen som ung ledare för årets konfirmandkullar! Vi ger dig utbildning, samhörighet och verkligt ansvar, du ger oss din tid och ditt engagemang. Att växa i sin tro och självkänsla kommer av sig själv! ;)

Erik Jonsson, församlingspedagog
Tel: 0142 - 834 38
erik.jonsson@svenskakyrkan.se

Församlingskvällarna

Varje tisdag är det församlingskväll i församlingshemmet! Ungdomsverksamheterna tenderar att vara den överväldigande kärnan och det går bra att komma och spela rollspel, sy, pyssla, spela spel, planera äventyr eller bara fika och prata.

Vi inleder med en enkel andakt klockan 18.00 och låser och larmar vid 21.00. Varmt välkommen!

Sara Holmström

Skänninge, Ungdom, barn o familj