Foto: IKON

– en samhällsaktör att räkna med

Julkrubba - det är sedan gammalt!

Julkrubbans historia och vad som hände hela vägen från Nasaret till de tre vise männens ankomst - hör prästen Jenny Delén berätta!

Evelina Olsson tänder första ljuset i adventsljusstaken i Borlunda kyrka Foto: Rickard Petersson/RP Media

Fira digitalt med oss!

Fira nytt kyrkoår och inledningen på den härliga adventstiden med oss i vår digitala adventsgudstjänst från Borlunda kyrka på Facebook och i vår YouTube-kanal. Välkommen att tillsammans med våra präster, musiker och gästande musiker och sångare sjunga med i kända adventspsalmer, be tillsammans och njuta vacker sång och musik.

Medverkande: Cerny Eriksson Ståhl, Minna Maksimov, Mathilda Ekberg, Kristina Alveteg, Cecilia Rangvin, Marie Linde, Anna Sjögren, Ann-Margreth Nyberg, Glenn Nilsson, Bengt Nilsson, Helene Jakobsson, Johanna Andersson, Hanna Norman, Laine Quist, Sara Termén, Fredrik Ekdahl, Annika Liljenberg Hermansson, Åsa Abrahamsson, Magnus Pettersson, Gert-Inge Persson, Niklas Fredin, Evelina Olsson, John Lindberg.

Film: RPMedia

Observera att vi pga gällande omständigheter inte har några offentliga gudstjänster denna söndag, förutom denna digitala.

När allt det här är slut

Stehags kyrkokör fortsätter sjunga tillsammans även om de måste göra det en och en hemifrån. Här bjuder de på en sång som beskriver längtan efter allt det där vanliga som vi just nu är utan. ”När allt det här är slut” skrevs av Sofia Svensson, musiker och låtskrivare från Västerås, i april 2020. Hanna Norman har under hösten arrangerat den för trestämmig damkör och i dessa tider när restriktionerna blir snävare och mörkret djupare så ber vi och hoppas att vår inspelning kan skänka ljus och hopp.

Ta taxi till oss!

Foto: Ola Johansson/IKON

Vi vill hjälpa dig som har svårt att ta dig till våra gudstjänster på egen hand.

Beställ kyrktaxi på telefon 0413-34 70 99 (var tydlig med att din beställning gäller kyrktaxi) så står vi för kostnaden.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.