Kontakt

Svenska kyrkan Eslöv Besöksadress: Utvägen 9, 24131 ESLÖV Postadress: Box 61, 24121 ESLÖV Telefon: +46(413)347000 E-post till Svenska kyrkan Eslöv

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nu börjar adventstiden - väntans och förväntans tid. Vi väntar på att Gud ska komma till jorden som ett nyfött barn. Är du redo? Vi tipsar!

Advent!

Nu öppnar vi en ny mötesplats i Marieholm – en hållplats för själen på Storgatan. Kom och prata med oss och ta en kopp kaffe!

Hållplats för själen - Marieholm

Att hålla sig ren är ingen självklarhet för alla – hygien stärker både självkänslan och hälsan.

Ge någon tillbaka känslan av att vara människa

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse.  I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Jag är ett liv!

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse. I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Svenska kyrkan förvaltar stiftelsemedel som skänkts eller testamenterats av privatpersoner. Gåvobrev och testamenten innehåller ofta en uttalad önskan om att medel ska komma behövande människor i en viss församling till del.

Fonder och stiftelser

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen? Har du själv gjort någon illa?

Behöver du någon att prata med?

Det enda vi kan vara säkra på är att vi alla en dag ska dö. Vad har du för tankar om döden? Välkommen till samtalsstunder i Eslövs församlingsgård på tema döden 14/1, 25/2, 11/3 2018

Om döden

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

När ångest, rådlöshet och skräck griper oss pratar Jesus om att vår befrielse närmar sig, att Guds rike är nära. Vi behöver inte krypa ihop i rädsla. Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Att dela det svåra med någon gör skillnad - Kyrkans Jourtjänst finns för dig!

Gemenskap föryngrar gammal tradition

Födelsedagsfest för jubilarer

Gemenskap föryngrar gammal tradition

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Ta taxi till oss!

Bild: Ola Johansson/IKON

Vi vill hjälpa dig som har svårt att ta dig till våra gudstjänster och andra verksamheter på egen hand.

Beställ kyrktaxi på telefon 0413-34 70 99 (var tydlig med att din beställning gäller kyrktaxi) så står vi för kostnaden.

Välkommen till oss!

Aktuellt från Svenska kyrkan Eslöv