Foto: IKON

– en samhällsaktör att räkna med

På gång i Svenska kyrkan Eslöv

Läs om vad som händer i våra kyrkor och församlingshem

Gå till kalendern

Boka på webben

Du vet väl att du kan boka tid för dop och vigsel här på webben?

Ta mig till bokningen!

Barnloppis Eslöv

Uppdatera barnens garderob - eller sälj det som vuxits ur!

Gospel & lovsång

Ett par gånger per termin firar vi mässa med gospel och lovsång i Eslövs kyrka. Församlingen bjuds in att sjunga med i sångerna och med jämna mellanrum anordnas projektkör för alla som vill sjunga ännu mer.

Musikgudstjänst

Skarhults kyrka 23/10 18:00. Papporkestern medverkar.

Dagsutflykt till Ystads djurpark

För ukrainska flyktingfamiljer

Gaming-helg 14-16 oktober 2022

För dig som är 14-25 år

Barnteater

För alla barn upp till åtta år spelar vi teater i Eslövs kyrka

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Höstlovskyrka

Här samlar vi allt kul vi gör för höstlovslediga barn 2022

En kvinna läser ur Bibeln.

Prova på bibelstudiegrupp

Gruppen passar både dig som känner dig som nybörjare på bibeln, men vill veta mer och dig som är van bibelläsare. Tillsammans grottar vi ner oss i texterna samtalar om vilka känslor och frågor de väcker och lär oss om deras ursprung. Allt över en kopp kaffe/ te och något gott att tugga på

Församlingsafton med Anders Ödman

Välkommen till en kväll om tusenårig stenbrytning med Anders Ödman i Stehags församlingshem den 7 november kl. 19!

Leva vidare

– en samtalsgrupp för dig som förlorat din livskamrat

Säkring av gravstenar - för din och vår säkerhet

Just nu kontrollerar vi stenarna på flera av våra kyrkogårdar och på en del ställen kan en större andel av stenarna behöva läggas ner i väntan på åtgärd, vilket t ex är aktuellt på Bosarps kyrkogård just nu.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Våra sidor i Eslövsbladet

Varje vecka har Svenska kyrkan Eslöv tre helsidor i annonsbladet Eslövsbladet som landar i brevlådan alla i Eslövs kommun – istället för traditionellt församlingsblad/församlingstidning. Här kan du läsa dem på webben!

Ljusbäraren i Eslövs kyrka

Kyrkan öppen för dig

Varje dag kl 8-15 står Eslövs och Västra Sallerups kyrka öppen för enskild bön och andakt. Du är välkommen in för en stunds meditation. Tänd ett ljus, bli stilla en stund med dina tankar.

Kvinna med varsitt gossedjur på axeln: ängel och djävulen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Jag tror att ni som läser detta har väldigt olika inställning till talet om änglar och demoner. För en del är det viktigt och för andra väldigt svårt att ta till sig. Jag hoppas att ni alla ska få glädje av poängen jag till slut kommer fram till. Läs Tankar inför helgen med prästen Tomas Jarvid.

Ta taxi till oss!

Foto: Ola Johansson/IKON

Vi vill hjälpa dig som har svårt att ta dig till våra gudstjänster på egen hand.

Beställ kyrktaxi på telefon 0413-34 70 99 (var tydlig med att din beställning gäller kyrktaxi) så står vi för kostnaden.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.