Foto: IKON

– en samhällsaktör att räkna med

På gång i Svenska kyrkan Eslöv

Kalendariet

Boka på webben

Du vet väl att du kan boka tid för dop och vigsel här på webben?

Ta mig till bokningen!

Vi söker en präst!

Vill du arbeta med teologisk kommunikation i våra digitala kanaler? Vill du dessutom vara en tydlig resurs i barn och familjearbetet i Marieholm och Örtofta?

Våra konfirmationsgrupper 2024-25

Här hittar du alla konfirmationsgrupper som vi erbjuder i Svenska kyrkan Eslöv 2024-2025.

Diakoni och Hållplats för själen

Följ med till Tosselilla

För barnfamiljer bosatta i Eslöv, med barn under 16 år, som har svårt att på egen hand bekosta en semester finns nu möjlighet att – efter behovsprövning – följa med Svenska kyrkan Eslöv till nöjesparken Tosselilla 18/6 för en dag av bad, karuseller och gemenskap.

Psalmtalsgrupp

Utifrån psalmtexter pratar vi om livet och det som berör oss. Vi träffas sex torsdagar kl 17-18.15 under våren med start 11 april och anmäler du dig vill vi att du försöker komma alla gångerna.

Barn och familj

Sommarlovskyrka 2024

Roliga och givande sommarlovsdagar med Svenska kyrkan Eslöv - träffa nya och gamla kompisar, prova olika aktiviteter, pyssla, lek åk på utflykt med mera.

Barnloppis i Stehag

Stehags bästa barnloppis! Passa på att rensa ut urväxta barnkläder och leksaker - eller uppdatera garderoben och lekhörnan med "nya" saker.

Två händer uppsträckta mot en blå himmel. Solen lysen mellan fingrarna.

Himlagott

För barnfamiljer som har svårt att hitta ork och tid till matlagningen. En gång i månaden erbjuder vi er en oas mitt i vardagens kaos. Samtal på ett tema för de vuxna medan barnen är kreativa och gemensam andakt avrundar.

Maten är klar!

Visst vore det skönt att som småbarnsförälder ibland slippa tänka på vad man ska äta och hur man ska hinna laga det?

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser
Tre barn med ryggsäckar på väg till skolan.

Bli månadsgivare till Act Svenska kyrkan

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Våra sidor i Eslövsbladet

Varje vecka har Svenska kyrkan Eslöv tre helsidor i annonsbladet Eslövsbladet som landar i brevlådan alla i Eslövs kommun – istället för traditionellt församlingsblad/församlingstidning. Här kan du läsa dem på webben!

Ljusbäraren i Eslövs kyrka

Kyrkan öppen för dig

Varje dag kl 8-15 står Eslövs och Västra Sallerups kyrka öppen för enskild bön och andakt. Du är välkommen in för en stunds meditation. Tänd ett ljus, bli stilla en stund med dina tankar.

En liten pojke kelar med ett lamm.

Tankar inför helgen

"När jag var ung vuxen kom annat att bli viktigare än min relation med Gud och jag började glida alltmer ifrån den som tidigare varit min trygghet och längtan. Men Gud gav inte upp om mig ..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Kyrktaxi till gudstjänsten

Vi vill hjälpa dig som bor i någon av våra församlingar och har svårt att på egen hand ta dig till våra gudstjänster.

Beställ kyrktaxi på telefon 0413-34 70 99 (var tydlig med att din beställning gäller kyrktaxi) så står vi för kostnaden.
Kyrktaxi måste beställas senast en (1) dag innan och gällande helgens gudstjänster ska taxi beställas senast fredagen innan.

Uppge namn, adress till/från, dag och tid och att det gäller KYRKTAXI för Svenska kyrkan Eslöv.

#kyrktaxi #kyrkskjuts

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.

Aktuellt från Svenska kyrkan Eslöv

Prenumerera via RSS

Vi börjar starta upp vår webbplats

Publicerad:

Men mycket arbete återstår än.

Om väskförbudet och Svenska kyrkan

Publicerad:

Polisens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan.

Vanvårdade gravplatser

Kyrkofullmäktige sammanträder 14/11

Publicerad:

Svenska kyrkan Eslövs begravningsverksamhet står inte bakom brev där företag efterfrågar gravrättsinnehavare

Publicerad:

Just nu får vi in frågor gällande ett utskick där ett privat företag (Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB) vill ha uppgifter om vem som ska vara gravrättsinnehavare till en viss grav. Dessa utskick kommer inte från Svenska kyrkan Eslövs begravningsverksamhet.