Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Läger på Södra Hoka och Åkersberg

Behöver du (eller någon du känner) komma bort några dagar och ladda batterierna, men har svårt att själv bekosta en semesterresa? Svenska kyrkan erbjuder några dagars lägervistelse på stiftsgårdarna Södra Hoka eller Åkersberg utan kostnad. I första hand erbjuder stiftsgårdarna platser till dem som inte varit med tidigare.

Om du är intresserad och vill anmäla dig till något av lägerna nedan eller om du har frågor; kontakta diakon Anna Sjögren (se kontaktuppgifter längst ner)

Familjeläger

För familjer med barn under 16 år
Hela familjen deltar tillsammans i de olika programpunkterna. Det kan innehålla lekar, tävlingar, tipsrunda, lägerbål, måla, rita, pyssla, bad, utfärd, mm. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap.

•  v 28, 6-10 juli, Södra Hoka
  • v 29, 13-17 juli Södra Hoka
  • v 32, 3-7 augusti Åkersberg
  • v 34, 17-21 augusti, Södra Hoka, främst för familjer med barn 0-5 år

Sista anmälningsdag 24 april

Pensionatsvecka

Pensionatsveckan erbjuder ett omväxlande program där alla kan delta. Det kan vara gemenskapsprogram, morgon- och aftonböner, morgonsträck, promenader, utfärd, sång och musik, program om konst, böcker och författare mm. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap. Viktigt att deltagare klarar sina dagliga rutiner själv.

• v 38, 14-18 september, Södra Hoka

Pensionatsvecka med måleri

Måleriveckan 2019 inspirerade flera att ta upp måleriet igen eller att fortsätta med förnyad entusiasm. 2020 blir det på Södra Hoka och den härliga miljö som det erbjuder i början av hösten. Måleridagarna är för deltagare som redan har måleri som intresse. Viktigt att deltagare klarar sina dagliga rutiner själv.

• v 40, 28 september-2 oktober Södra Hoka, OBS! inriktning Måleri

Helgfirande:

• Påskfirande 9-13 april, Åkersberg
    Gemenskapsdagar på Åkersberg för vuxna med program av varierat slag, andakter, gudstjänster och god mat i härlig miljö. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap. Viktigt att deltagare klarar sina dagliga rutiner själv. Sista anmälningsdag en månad innan.
  • Julfirande 23–26 december, Åkersberg
    Gemenskapsdagar på Åkersberg för vuxna med program av varierat slag, andakter, gudstjänster och god mat i härlig miljö. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap. Viktigt att deltagare klarar sina dagliga rutiner själv. Sista anmälningsdag 5 november
  • Nyårsläger för familjer 2-5 januari, Södra Hoka
    Nyårslägret är på Södra Hoka och är för familjer med barn upp till 16 år. Hela familjen deltar tillsammans i de olika programpunkterna. Det kan innehålla lekar, tävlingar, måla, pyssla, lägerbål, utomhusaktiviteter mm. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap. Sista anmälningsdag 5 november

Må-bra-dagar

Må-bra-dagar för personer i långtidssjukskrivning/sjukersättning, upp till ca 65 år. Fokus ska vara på att må bättre i hela människan, kropp, själ och ande. En oas och en kravlös tillvaro som också erbjuder fysiska aktiviteter, samtal med idéutbyte gällande bland annat glädje i livet och intressen, naturupplevelser och andakter. människan. Sista anmälningsdag en månad innan.

• v 7, 11-14 februari Åkersberg
  • v 11, 10-13 mars, Södra Hoka
  • v 42, 13-16 oktober, Södra Hoka
  • v 50, 8-11 december, Åkersberg

Hälsodagar för pensionärer

Nytt för 2020 är att vi erbjuder 2 dygns hälsodagar för pensionärer på Åkersberg. Det blir en mötesplats med inspiration till rörelse, bra mat, gemenskap och glädje i livet. Frihetens Kapell och Andrum spa erbjuder lugna stunder för eftertänksamhet och återhämtning. Viktigt att deltagare klarar sina dagliga rutiner själv.

• v 14, 30 mars-1 april, Åkersberg
  • v 45, 2-4 november, Åkersberg

Familjeläger

För familjer som mist en anhörig. Ett läger där familjen får vara tillsammans i samtal, aktiviteter och lek. Programmet innehåller både samlingar och aktiviteter för alla tillsammans och i smågrupper med föräldrar, barn och tonåringar var för sig. Lägret har plats för 6–8 familjer. Det ska ha gått minst 6 månader sedan dödsfallet.

• v 43/44, 23-26 oktober, fredag kväll -måndag lunch, Åkersberg

Sista anmälningsdag 15 september