Trä och ädla metaller svänger tillsammans

Nyhet Publicerad

Duo Wood & Wind fyller Stenstorps kyrka med spännande klanger på flöjt och marimba.

Möt en spännande ensembleform av det ovanligare slaget!  Den 13 augusti spelar "duo Wind & Wood" bestående av Marcus Hedenfalk, marimba och Anna BomanHald, flöjt, i Stenstorps kyrka.

Duo Wind & Wood,  syftar på instrumenten de spelar ; flöjtens silverskimmer som möter marimbans dova träklang. Trä och ädla metaller som svänger tillsammans. Repertoarmöjligheterna är närmast oändliga för denna konstellation. Duon spelar spännande originalkompositioner för marimba och flöjt från USA, Island och svängiga brasilianska rytmer men även J.S Bach och Mozart har sin givna plats i duons repertoar.

Marcus inledde sina studier i slagverk vid musiklinjen på Ingesunds Folkhögskola och senare vid Royal Northern College of Music i Manchester, England. Efter avslutade studier har han arbetat som slagverkspedagog och frilansmusiker- Många olika instrument ingår i gruppen slagverk och frilansjobben är därför mycket varierande alltifrån solistuppdrag till orkesterslagverk i symfoni och blåsorkestrar eller som del av mindre kammarensembler som duo Wind & Wood.

Anna  inledde sina flöjtstudier vid Ljungskile Folkhögskolas musiklinje och fortsatte  studierna i  flöjt och kammarmusik på solistlinjen vid Göteborgs Musikhögskola för prof. Gérard Schaub. Anna har studerat masterclass kurser för bl.a James Galway, Manuela Wiesler och Trevor Wye. Hon har varit verksam som orkester och kammarmusiker vid institutioner som Musik I Väst, Stora Teatern, GöteborgsMusiken och GöteborgsOperan. Idag är Anna verksam som kammarmusiker på heltid och turnerar i olika konstellationer som t.ex duo Wind & Wood.

Välkommen till Stenstorps kyrka den 13 augusti klockan 18.00!