Foto: Magnus Aronson/IKON

Vandring för inre ro

Nyhet Publicerad

Gå pilgrimsleden med frälsarkransen på Vallsberget, Lindbäcksstadion.

Välkommen till pilgrimsleden!

Genom tiderna har människor sökt sig till pilgrimsleder runt om i världen och nu är det din tur att ge dig ut på din resa!

Att vara pilgrim är att söka både uppbrott och eftertanke på dina egna villkor och i din egen takt.

På Vallsberget och med start på Lindbäcksstadion, finns en 4,5 km lång pilgrimsled med tio hållplatser. Leden är uppmärkt med ringar och precis som livet självt finns här både arbetsamma uppförsbackar och behagliga nedförslut. Vår önskan är att denna vandring ska bli både en inre och en yttre resa.

Vi hoppas också att den friska luften, den vackra naturen och texterna utefter leden, som är hämtade ur Frälsarkransen, ska bidra till eftertänksamhet och återhämtning. Under vandringen finns möjlighet att vila ut vid en högt belägen eldplats.

Vad är Frälsarkransen?

Frälsarkransen är ett armband som med tio olika pärlor symboliserar skilda aspekter av den kristna tron. Armbandet kan hjälpa dig att fokusera på den egna bönen.

Var kan jag få tag i Frälsarkransen?

Frälsarkransen är skapad av Martin Lönnebo. Böckerna ges ut av Verbum Förlag AB. Pilgrimsleden med Frälsarkransen är uppsatt av Piteå kristna råd med tillstånd av Verbum förlag. Frälsarkransen finns att köpa bland annat genom Verbum förlag. I mån av tillgång finns den även till försäljning på Piteå turistbyrå och Duvan bokhandel på Backens industriområde. Texterna utefter leden finns både på svenska och engelska. Du behöver inte ha en egen Frälsarkrans för att vandra leden.

Pilgrimsleden är ett samarbete mellan Piteå kristna råd, Verbum, Piteå kommun och Lindbäcksstadion.