Foto: Maria Fäldt

Anna-Stina är Årets Pitebo

Nyhet Publicerad Ändrad

I sommar utsågs Anna-Stina Eriksson, diakon i Piteå församling, till Årets Pitebo. Utmärkelsen får hon för sitt arbete och engagemang för integration och mångkulturella mötesplatser.

När lokaltidningen Piteå-Tidningen i slutet av juli presenterade årets Pitebor var Anna-Stina Eriksson, diakon i Piteå församling, ett av namnen. Motiveringen till utmärkelsen lyder:

"För hennes osjälviska arbete och engagemang för alla som flytt krig och elände och kommit till Piteå. En eldsjäl utöver det vanliga och som kommit att bli en extra mamma för alla utsatta människor." (från Piteå-Tidningens hemsida)

Anna-Stina Eriksson har i flera år arbetat för betydelsen av möten mellan kulturer och människor och för värdet av integration. Varje måndag eftermiddag arbetar hon med Piteå församlings SFI-arbete på Kyrkcenter, en verksamhet där cirka 60 volontärer ingår. Hon är också delaktig i arbetet med projektet Flyktingvän, där församlingen samverkar med Piteå kommun. Flyktingvän handlar om att finnas till hands för andra människor och vara en medmänniska för nyanlända pitebor.