Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

”Flickan som räddade mitt liv” på Hagabion 16 och 21 juli samt SVT 4 aug.

Lördag den 16 juli, 18:30 visar folkets bio/Hagabion i Göteborg Flickan som räddade mitt liv. Hogir Hirori kommer att vara på plats och ha samtal efter filmen. Filmen visas även på bion 21 juli och sänds på SVT den 4 augusti kl. 20:00. Finns även på SVT Play!

Hogir Hiroris film som fick Svenska kyrkans filmpris 2016, ”Flickan som räddade mitt liv” sänds på SVT den 4 augusti kl. 20:00.

Dokumentärfilmaren Hogir Hirori skulle precis hoppa på en helikopter, men en sjuk 11-årig flicka fick honom att tänka om. Senare fick han veta att helikoptern hade störtat.

Hogir Hirori var bland de första i Sverige som åkte till Irak i augusti 2014 för att rapportera om IS brutalitet mot oskyldiga människor. Där träffade han den elvaåriga flickan Souad som nu blivit huvudperson i Hogirs dokumentär.

För mer information om Hagabion lördag, läs här.

Se prisutdelningen och läs mer om filmen.