Foto: Torbjörn Skogedal/Vipera bildarkiv

Spela för glädje

Nyhet Publicerad

Glädjefylld konsert i Östra Tunhems kyrka

 

Söndagen den 26 juni gästas Ö Tunhems kyrka av Erica Jönsson och Petter Ferneman. Konserten börjar klockan 18.00 och ett glädjefyllt program utlovas.

Under sommaren 2015 började Erica och Petter spela och sjunga tillsammans. De vill ha ett tydligt budskap med sitt musicerande för att kunna bjuda på en musikalisk helhet för lyssnarna. Det är viktigt för duon att musiken och budskapet passar för det forum som de medverkar i, oavsett om det är musikgudstjänster, bröllop eller viskvällar.

Duon har olika musikaliska bakgrunder som de gärna använder sig av, alltifrån visor och jazz till gospel/soul. Med hjälp av en annorlunda instrumentkombination blir det både spännande och roligt att lyssna till. Sång, dragspel och piano varvas med egna tankar och utvalda bibelställen.

Petter Ferneman är 24 år gammal och kommer från Mariestad. Han började spela dragspel vid 9 års ålder. På musikgymnasiet träffade han Elisa Lindström, och tillsammans startade de dansbandet Elisas. Orkestern blev uttagen till SVT:s programserie Dansbandskampen 2010, där de tog hem segern. Efter tre års turnerande valde Petter att ta upp musikstudierna igen. Utbildningen var vid olika folkhögskolor där han studerade dragspel, piano och jazz. Just nu studerar han på musikhögskolan i Malmö där han går lärarlinjen med dragspel som huvudinstrument.

Erica Jönsson är 25 år gammal och kommer från Tidavad utanför Mariestad. Hennes sång och musikintresse har vuxit fram mycket tack vare kyrkan. Det var där hon lärde sig att känna, våga och prova. Under högstadiet började hon ta sånglektioner. Efter gymnasietiden var hon tillsammans med ett tiotal personer med om att starta Mariestads Musikteaterförening, som idag kallas MAMUT. Under de fem år som föreningen funnits har Erica haft ansvar för instudering av låtar till sångsolister samt coachat ensemblen. Hon har även själv medverkat i musikalen RENT. För tre år sedan började hon en ettårig gospellinje på Glimåkra folkhögskola för att få de teoretiska kunskaper som hon behövde för att söka vidare till Musikhögskolan i Malmö. Där studerar hon nu sång/musiklärare med inriktning mot gymnasiet.

Välkommen på konsert i Östra Tunhems kyrka!