Meny

Åhls församling

Tillsammans är vi kyrkan!

Leksand 2020-04-04

 Gudstjänsterna inställs – men vi fortsätter att be! 

 På grund av myndigheternas rekommendation att avstå från samlingar ställs samtliga gudstjänster in från palmsöndagen och resten av april månad i Leksand, Djura och Siljansnäs och Åhls församlingar. Det myndigheten vill uppnå är att minska spridningen av coronaviruset och som församlingar ska vi bidra till att de goda beslut som fattas. 

 Som präst har jag alltid tänkt att det sista som ska upphöra i en kyrka är bönen och gudstjänsten. Nu får vi fira gudstjänst på ett annat sätt än vi är vana vid. 

Kyrkorna kommer att vara öppna för bön och ljuständning. Präst finns på plats för samtal under de tider då gudstjänst skulle ha firats. Klockorna kommer att ringa som ett tecken på tro och hopp. Kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravning) fortsätter med restriktioner. 

”Ni har mitt fulla förtroende, och jag vet att vi måste göra undantag i denna mycket speciella tid. Det viktiga är att gudstjänster fortsätter att firas även om det inte sker i vanlig ordning.” säger Biskop Mikael Mogren i ett brev till stiftets kyrkoherdar.

Vi hänvisar därför till alternativa gudstjänster i form av inspelade andakter, streamade gudstjänster och TV gudstjänster. Mer samlad information om detta finns under rubriken Kyrka på nätet på Leksands pastorats hemsida: 

https://www.svenskakyrkan.se/leksandspastorat/nyheter/paskens-gudstjanster-hemifran-

Som medarbetare i församlingar kommer vissa av oss att gå in i kommunens hjälparbete på olika sätt. Tillsammans kan vi göra skillnad i ett samhälle som drabbats av en kris. Våra församlingsgårdar hålls öppna så mycket som möjligt för besökare, vi erbjuder samtal på telefon om det är svårt att träffas. Den verksamhet som är igång annonseras och finns här på hemsidan.

Vi kommer att ompröva beslutet att fira gudstjänst och bedriva verksamhet utifrån den rådande situationen och kommer starta upp på nytt då myndigheternas restriktioner hävs.

 

För mer information

ring till vår expedition 0247-44 940

Kyrkoherde: 0702611340

Med anledning av Coronavirus, COVID-19

 • Expeditionen håller öppet som vanligt: tis. och ons. kl. 10-12
 • Vi önskar att ni är friska när ni besöker oss, och att ni börjar besöket med att tvätta händerna
 • All fikaservering är inställd tills vidare
 • Barnverksamheten hålls utomhus tills vidare mån-ons 14-16 (Påskveckan tis-tor)   
  Inställt vid dåligt väder. Håll utkik på Facebook Kyrkis Insjön Åhls församling
 • Pannkaksgudstjänsterna och prästgårdskvällarna är inställda tills vidare
 • OBS! Utdelningen av stipendier ur A Westborgs stiftelse på Annandag påsk, 13/4, är inställd pga Corona. Berörda får ett personligt brev med information ang stipendiet.
 • Du är välkommen att ringa komminister Sten Boman om du behöver någon att prata med                 
  070-2611635
 • Här kan du hitta påskens digitala gudstjänster i västerås Domkyrka:
  https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/delta-i-gudstjanst---hemifran