Foto: Emil Olsenmyr /Ikon
Materialbank

Material för engagerade

Dessa sidor är för dig som är intresserad av eller engagerad för Act Svenska kyrkan. Här hittar du fördjupande material, filmer, affischer, kollektvädjan och annat material som är bra när du vill lära dig mer om eller berätta för andra om Act Svenska kyrkan.

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer. Tack vare lokala samarbeten är arbetet effektivt och handlingskraftigt. 

Nyheter för engagerade

Nu kraftsamlar vi för Världens Barn

Publicerad:

Det är dags! Under vecka 39 och 40 går vi samman med Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio P4 och tolv andra organisationer för att göra barndomar möjliga. Och i år kan insamlingen göra dubbelt så stor skillnad!

Dela dina minnen från 150 år av internationellt engagemang

Publicerad:

Nästa år firar vi 150 år av internationellt engagemang i Svenska kyrkan. Och ditt bidrag är viktigt! Genom att dela dina minnen, berättelser och bilder kommer jubileumsåret att bli extra speciellt och minnesvärt.

30 miljoner till Sommarkampanjen

Publicerad:

Stort varmt tack för allt engagemang under sommaren 2023. Tillsammans samlade vi in 30 025 700 kronor, pengar som är avgörande för att kunna ge humanitärt och långsiktigt stöd till katastrofdrabbade människor runtom i världen.

Fem fokusområden

Act Svenska kyrkan arbetar inom fem fokusområden. Inom varje fokusområde finns många olika insatser som Act Svenska kyrkan stödjer, sammanlagt över 300 projekt i ett 40-tal länder. Lär dig mer om våra fokusområden i kunskapsportalen Actum och använd gärna projekten under varje fokusområde som exempel när du berättar om Act Svenska kyrkans arbete.

Material till kampanjer

Act Svenska kyrkans återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till det internationella arbetet samt att engagera och skapa opinion i Sverige.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Möt människorna

Act Svenska kyrkans arbete sker alltid med människan i fokus. I Act Svenska kyrkans bloggar möter ni människorna som fått ta del av utvecklingsarbetet, utbildningarna, förändringarna och gåvorna som gjort skillnad.

Två kvinnor samtalar med en ung mamma som bär ett litet barn i famnen.

Exempel på projekt som får stöd

Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med partner inom fem fokusområden. Inom varje fokusområde finns många olika insatser som får stöd. Sammanlagt över 300 projekt i ett 40-tal länder.

Tre flickor i sex års åldern sjunger och leker. De är lite smutsiga och har färgglada kläder på sig.

Stöd ett fokusområde

Tillsammans arbetar vi för alla människors rätt till ett värdigt liv. Din gåva till Act Svenska kyrkan används där den behövs bäst just nu. Du kan också välja att rikta din gåva till ett specifikt fokusområde, det som ligger dig närmast om hjärtat.

Fördjupande material

Två barn sitter på golvet på en madrass och skriver. Framför dem ligger skolböcker och en nalle.

Barn och unga

Material att använda tillsammans med barn och unga för att prata om Act Svenska kyrkan.

Gudstjänst och andakt

Material att använda som inspiration för gudstjänst och andakt med internationellt tema.

Workshop

Material att använda tillsammans med ungdomar och vuxna som vill fördjupa sina kunskaper om Act Svenska kyrkans arbete.

Boka en föreläsare

Ska du ha en upptakt, utbildningsdag eller träff med konfirmanderna? Bjud då in en av Act Svenska kyrkans medarbetare som håller en inspirerande föreläsning. Medverkan kan ske både fysiskt och digitalt. 

Föredragen handlar vanligtvis om vad Act Svenska kyrkan är och gör men kan anpassas till olika målgrupper och sammanhang. 

Kontakta Givarservice för mer information och bokningsförfrågan.

Skärmklipp som visar Svenska kyrkans webbshop

Webbshoppen

I webbshoppen hittar du foldrar, färdigtryckta affischer, bössor, kampanjmaterial med mera. Här kan du även beställa profilprodukter samt produkter som passar bra att sälja vid ett informationsbord eller i samband med de aktiviteter som anordnas.

Idébanken för Act Svenska kyrkan

I idébanken hittar du tips, idéer och inspiration kring insamlingsaktiviteter för Act Svenska kyrkan. Flera av aktiviteterna går att genomföra både fysiskt och digitalt.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Filmer, Webbinarium och reflektioner

Här hittar du information om och anmäler dig till Act Svenska kyrkans aktuella webbinarier. Hör till exempel våra utsända berätta om hur pandemin påverkat våra partner runt om i världen.

Dokument om Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkans årsberättelse 2021

Genom tro och handling gör Act Svenska kyrkan skillnad. Läs mer om hur det fungerar i praktiken. I årsberättelse 2021 berättar vi om resultat och viktiga slutsatser från humanitära insatser, långsiktiga utvecklingsprojekt och påverkansarbete.

Strategisk plan (reviderad 2022)

Den strategiska planen är styrande för Act Svenska kyrkans verksamhet. Dokumentet beskriver identitet, uppdrag, förändringsteori och strategiska arbetssätt för Act Svenska kyrkan.

Act Svenska kyrkans insamlingskatalog

Insamlingskataloger är fylld med inspiration för att skapa engagemang och insamling. Läs om Act Svenska kyrkans fem fokusområden, exempel på projekt och möt changemakers.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare