Papper och pennor välorganiserade i en väska.
Foto: Tim Gouw /Unsplash

Material om Act Svenska kyrkan

Dessa sidor är för dig som är intresserad av eller engagerad för Act Svenska kyrkan. Här hittar du fördjupande material, filmer, affischer, kollektvädjan och annat material som är bra när du vill lära dig mer om eller berätta för andra om Act Svenska kyrkan.

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer. Tack vare lokala samarbeten är arbetet effektivt och handlingskraftigt.

Fem fokusområden

Act Svenska kyrkan arbetar inom fem fokusområden. Inom varje fokusområde finns många olika insatser som Act Svenska kyrkan stödjer, sammanlagt över 300 projekt i ett 40-tal länder. Lär dig mer om våra fokusområden i kunskapsportalen Actum och använd gärna projekten under varje fokusområde som exempel när du berättar om Act Svenska kyrkans arbete.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Tre flickor i sex års åldern sjunger och leker. De är lite smutsiga och har färgglada kläder på sig.

Stöd ett fokusområde

Tillsammans arbetar vi för alla människors rätt till ett värdigt liv. Din gåva till Act Svenska kyrkan används där den behövs bäst just nu. Du kan också välja att rikta din gåva till ett specifikt fokusområde, det som ligger dig närmast om hjärtat.

Fördjupande material

Två barn sitter på golvet på en madrass och skriver. Framför dem ligger skolböcker och en nalle.

Barn och unga

Material att använda tillsammans med barn och unga för att prata om Act Svenska kyrkan.

Gudstjänst och andakt

Material att använda som inspiration för gudstjänst och andakt med internationellt tema.

Workshop

Material att använda tillsammans med ungdomar och vuxna som vill fördjupa sina kunskaper om Act Svenska kyrkans arbete.

Skärmklipp som visar Svenska kyrkans webbshop

Webbshoppen

I webbshoppen hittar du foldrar, färdigtryckta affischer, bössor, kampanjmaterial med mera. Här kan du även beställa profilprodukter samt produkter som passar bra att sälja vid ett informationsbord eller i samband med de aktiviteter som anordnas.

Person håller i en röd låsa. På lådan står texten Act Now

Idébank

I idébanken hittar ni tips, idéer och inspiration kring insamlingsaktiviteter för Act Svenska kyrkan. Flera av aktiviteterna går att genomföra både fysiskt och digitalt.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Webbinarium och reflektioner

Här hittar du information om och anmäler dig till Act Svenska kyrkans aktuella webbinarier. Hör till exempel våra utsända berätta om hur pandemin påverkat våra partner runt om i världen.

Dokument om Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkans årsberättelse 2021

Genom tro och handling gör Act Svenska kyrkan skillnad. Läs mer om hur det fungerar i praktiken. I årsberättelse 2021 berättar vi om resultat och viktiga slutsatser från humanitära insatser, långsiktiga utvecklingsprojekt och påverkansarbete.

Strategisk plan (reviderad 2022)

Den strategiska planen är styrande för Act Svenska kyrkans verksamhet. Dokumentet beskriver identitet, uppdrag, förändringsteori och strategiska arbetssätt för Act Svenska kyrkan.

Act Svenska kyrkans insamlingskatalog

Insamlingskataloger är fylld med inspiration för att skapa engagemang och insamling. Läs om Act Svenska kyrkans fem fokusområden, exempel på projekt och möt changemakers.

Ta ställning för en rättvis värld

Stöd utsatta människor varje dag.

Bli månadsgivare nu