Svenska teologiska institutet

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska teologiska institutet

STI är ett teologiskt studieinstitut i Jerusalem, med inriktning på religionsteologi och religionsmöte – särskilt mötet mellan kristendom och judendom – samt ekumeniska kontakter med kristna ur olika kyrkotraditioner.

STI är beläget i en vacker byggnad på Profeternas gata i västra delen av Jerusalem. Över ingången står namnet Tabor och en hänvisning till Psaltaren 89:13: “Du skapade norr och söder. Tabor och Hermon jublar över dig”.

Tabors hus

Contact

The Beit Tavor and the Swedish Theological Institute is open for groups and visitors, Monday to Friday, 9 am to 1 pm.