Svenska kyrkan i Västra Vingåker och Österåker

Varmt välkommen till Västra Vingåkers och Österåkers församlingar! Vår förhoppning är att du skall känna dig välkommen hos oss, oavsett om du är troende, sökande, tvivlande eller väljer att beskriva dig själv på något annat sätt

Västra Vingåker och Österåkers församlingar försöker minska smittspridning!
Det gör vi genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och samråder med Strängnäs stift och Vingåkers kommun. Vi vidtar försiktighetsåtgärder i församlingarnas verksamheter och följer noga nya rekomendationer.

I kyrkorna firar vi gudstjänst som vanligt, men under lite annorlunda former.
Alla som är friska är välkomna till vår verksamhet.

Många människor är oroliga och behöver någon att prata med.
Du hittar kontaktuppgifter till präster och diakoner, samt vår samlade information om kyrkans tillfälliga verksamhet här.

**********************************************

Besök våra kyrkor

Västra Vingåkers kyrka Bild: Maud Petterson

Västra Vingåkers kyrka ligger i norra delen av Vingåkers samhälle och är öppen vardagar 8-16 och på helger i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Österåkers kyrka och klockstapel Bild: Per Hökpers

Österåkers kyrka ligger i Österåker, cirka 1 mil norr om Vingåkers tätort och är vanligtvis öppen alla dagar kl 9-16.