Konfirmation

Du som är nyfiken på vad kristen tro innebär. Du som vill vara med på en inre upptäcktsresa. Du som vill fundera över vem du själv är. Du som vill åka på läger, sova över i kyrkan. Du som vill sjunga, fika, skratta, prata, bara vara och be. KOM OCH VAR MED!

Konfirmationsgudstjänst
Konfirmationsgudstjänst Bild: Magnus Aronsson /IKON

Varför ska man konfirmera sig?

Du är nyfiken på vad kristen tro innebär.
Du vill vara med på en inre upptäcktsresa – som ger möjlighet att tillsammans med vuxna och kompisar söka svar på frågor om livet och om Gud.
Du vill fundera över vem du själv är och vad du tror på genom samtal, undervisning, gudstjänster och läger.

Vad menas då med konfirmation?

Konfirmationen är en möjlighet att lära känna dig själv och Gud. Du får i konfirmationen säga ja till Gud och bekräfta ditt dop. I kyrkans språk har ordet konfirmera en dubbel innebörd, samma som i engelskans confirm. Det betyder både att bekräfta och ”att ge någon styrka”.

Konfirmationen bekräftar Guds kärlek till dig, som människa och som döpt. Gud är nära och ger kraft att leva. Den som inte är döpt kan bli det under konfirmandtiden.

Vad gör vi under konfirmationstiden?

Vi pratar, arbetar med färg och form, med drama, dans och foto, vi skriver, sjunger och splar. Vad vill du själv göra? Kom gärna med idéer. Vi vill veta vad Du är intresserad av!

Under konfirmationstiden åker vi också på läger samt sover över i kyrkan en natt.

Konfirmationsläsningens upplägg

Alternativ 1
Inskrivning
Onsdagen den 4/9 kl. 18.00 är både föräldrar och blivande konfirmander välkomna till Västra Vingåkers kyrka.
Vi börjar med ett informationsmöte. Efter mötet firar vi mässa tillsammans - följt av fika. Kvällen avslutas 20.00.

Upplägget
Varje onsdag kl. 17.00 - 20.00
Övernattning i kyrkan den 6/9
Läger den 4 -7/4
Konfirmation den 26/4

Alternativ 2
Inskrivning
Söndagen den 19/1 kl. 10.00 är både föräldrar och blivande konfirmander välkomna till Västra Vingåkers kyrka.
Vi börjar med ett informationsmöte. Efter mötet firar vi mässa tillsammans - följt av fika. Dagen avslutas 12.30.

Upplägget
En fredagkväll och en söndagförmiddag i månaden
Dagläger den 8 - 11/6
Läger den 15 - 18/6
Konfirmation den 28/6

Intresseanmälan skickas till Emma. Se kontaktuppgifter nedan.

Frågor?

Kontakta Thore, Annalena eller Emma