Dop är glädje och fest oavsett när i livet dopet sker.

Dop av barn

Har du just blivit förälder? Vill du att ditt barn ska döpas? Kontakta församlingsexpeditionen för att boka tid för dop! Tel.0151- 141 00.

Vi erbjuder dop i våra gudstjänster på söndagar som vanligtvis firas i Västra Vingåkers och Österåkers kyrkor. Vi har också möjlighet att erbjuda enskilda dopgudstjänster på lördagar eller söndagar.

Det går naturligtvis också bra att boka dop i Högsjö Gårds kapell eller Baggetorps församlingshem.

Bild: Magnus Aronsson

Dop av ungdomar och vuxna

Om du inte är döpt som barn och är nyfiken på dopet, kontaka någon av våra präster.

Dop och medlemskap

Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem i Svenska kyrkan, något nytt dop behövs inte. Enligt Svenska kyrkans ordning gäller ett kristet dop för alltid.