Här kan vi samlas i glädje och tacksamhet över livet, men också när vi känner oro eller sorg och saknad efter någon som vi förlorat. Här får vi dela gemenskap över en kopp kaffe eller en måltid, här får vi leka, lyssna, samtala och lära, andas och tänka. Välkommen hem!

aktuellt om verksamhet och gudstjänster

Hela Svenska kyrkan står enad i sin vilja att förhindra spridningen av coronaviruset. Därför har även Vislanda-Blädinge församling beslutat att ställa in alla gudstjänster på söndagar och helgdagar från och med 6 april och tills vidare. Vi erbjuder istället korta andakter via Facebook eller på hemsidan alla sön- och helgdagar. Våra kyrkor är öppna alla dagar för enskild andakt, välkommen in för att tända ett ljus, lämna en skriven bön eller bara sitta en stund i stillhet. Glöm inte att använda handsprit innan och efter ditt besök.

Präst, diakon och pedagog finns tillgängliga för samtal per telefon eller enskilt enligt överenskommelse.

Dop, vigslar och begravningar kommer att hållas men med en stark rekommendation att endast samla den närmaste familjen. I övrigt ställer vi nu om till en verksamhet utan fysiska möten men där ledordet ändå är TILLSAMMANS.

Kyrka är vi tillsammans, och det är svårt att ta beslut om att ställa in efterlängtade, värdefulla träffar i vår församling. För att ta hand om människors hälsa tvingas vi tyvärr att undvika våra fysiska träffar ett tag framöver. Här följer viktig information:

Onsdagar i Lyktan ställs in resten av terminen.
Körfrallans övningar tar paus resten av terminen.
Barnverksamheten tar paus resten av terminen.
Torsdagsverksamheten ställs in resten av terminen.

Vi erbjuder nu uteträff utanför Röda korset där vi samtalar och fikar (medhavd fika). Ibland tar vi en promenad tillsammans. Vid regn ställs uteträffarna in, annars ses vi alla tisdagar kl. 11 - 12. Varmt välkommen!

Behöver du någon att prata med? Är du orolig, ledsen eller ensam? Behöver du prata med någon? Vår personal finns tillgängliga för samtal per telefon eller för enskilt möte:

Präst Anders Lindow, tel 0472-30227
Diakon Yvonne Andersson, tel 0472-30031
Pedagog Johanna Brandi, tel 0472-30013

Övriga kontaktuppgifter hittar du här.

Digitala andakter i Vislanda-Blädinge församling!

*Nästan ingenting är som vanligt, och eftersom vi inte firar gudstjänst i våra kyrkor just nu så försvinner även kollektmomentet från våra söndagar. Naturligtvis kan man ändå ge kollekt och vi tar tacksam emot ett bidrag till ACT Svenska kyrkan som arbetar för att ge stöd åt de som drabbas hårdast av Corona-pandemin. Swisha till 9001223 om du vill bidra. Tack!*

Aktuellt från Svenska kyrkan i Vislanda & Blädinge

Prenumerera via RSS

Här kan du kontakta kyrkoherde Anders Lindow. Det går även bra att ringa på 0472-30227 eller sms:a på 0702887227