Här kan vi samlas i glädje och tacksamhet över livet, men också när vi känner oro eller sorg och saknad efter någon som vi förlorat. Här får vi dela gemenskap över en kopp kaffe eller en måltid, här får vi leka, lyssna, samtala och lära, andas och tänka. Välkommen hem!

aktuellt om verksamhet och gudstjänster

Hela Svenska kyrkan står enad i sin vilja att förhindra spridningen av coronaviruset.  Vårt aktuella program hittar du bland annat på våra veckoaffischer och på vår kalender här på hemsidan. Om något ändras hastigt lägger vi ut information på vår Facebooksida. Är du ny och undrar över vår verksamhet hittar du kontaktuppgifter till alla våra medarbetare under fliken Kontakt och service.  Om du deltar i vår verksamhet - håll avstånd och tvätta händerna, stanna hemma om du är sjuk!

AKTUELLT OM VERKSAMHET OCH GUDSTJÄNSTER

Just nu lättar restriktionerna för allmänna sammankomster och det är tillåtet att samlas fler till våra gudstjänster. Därför firar vi från och med söndag 6 juni återigen vanliga gudstjänster i våra kyrkor. Välkommen! Det maximala antalet deltagare är dock fortfarande begränsat och beräknas nu utifrån lokalens golvyta:

Vislanda kyrka kan ta emot 27 deltagare i gudstjänst, dop, vigsel eller begravning.

Blädinge kyrka kan ta emot 15 deltagare i gudstjänst, dop eller vigsel men 20 deltagare är tillåtet vid begravning.

Vid dop, vigsel eller begravning är det familjens ansvar att tillse att det inte kommer fler deltagare än tillåtet. I kyrkorummet gäller fortfarande att man ska hålla minst en meters distans i alla riktningar till andra deltagare och använda handsprit. Tillhör man samma familj eller sällskap får man sitta högst 4 personer ihop.

I våra församlingshem får man fortfarande samlas högst 8 personer samtidigt vilket innebär att vi ännu inte kan hyra ut till dopkaffe eller minnesstund. Kaffe efter våra gudstjänster serveras tills vidare vid våra caféer utanför församlingshemmen men det finns då också möjlighet att sitta inomhus för högst 6-8 personer.

Vislanda kyrka är öppen för besök och enskild andakt alla dagar kl 10-14. Blädinge kyrka är öppen fredag-söndag.

Vi annonserar veckovis i Lokaltidningen Alvesta/Växjö samt en mindre annons på fredagar i Smålandsposten. Vi fortsätter också att sända korta digitala hälsningar varje sön- och helgdag samt annan information via Facebook, Instagram och vår hemsida.

Präst, diakon och pedagog finns tillgängliga för samtal per telefon eller enskilt möte enligt överenskommelse.

Behöver du någon att prata med? Är du orolig, ledsen eller ensam? Behöver du prata med någon? Vår personal finns tillgängliga för samtal per telefon eller för enskilt möte:

Präst Anders Lindow, tel 0472-30227
Diakon Yvonne Andersson, tel 0472-30031
Präst Lina Mayïm tel 076-148 7787

Övriga kontaktuppgifter hittar du här.

Klicka här för påskens program i PDF-format!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Vislanda & Blädinge

Prenumerera via RSS

Här kan du kontakta kyrkoherde Anders Lindow. Det går även bra att ringa på 0472-30227 eller sms:a på 0702887227