Här kan vi samlas i glädje och tacksamhet över livet, men också när vi känner oro eller sorg och saknad efter någon som vi förlorat. Här får vi dela gemenskap över en kopp kaffe eller en måltid, här får vi leka, lyssna, samtala och lära, andas och tänka. Välkommen hem!

aktuellt om verksamhet och gudstjänster

Hela Svenska kyrkan står enad i sin vilja att förhindra spridningen av coronaviruset.  Vårt aktuella program hittar du bland annat på våra veckoaffischer och på vår kalender här på hemsidan. Om något ändras hastigt lägger vi ut information på vår Facebooksida. Är du ny och undrar över vår verksamhet hittar du kontaktuppgifter till alla våra medarbetare under fliken Kontakt och service.  Om du deltar i vår verksamhet - håll avstånd och tvätta händerna, stanna hemma om du är sjuk!

AKTUELLT OM VERKSAMHET OCH GUDSTJÄNSTER

För allmän sammankomst (gudstjänster) gäller att det är tillåtet med max 300 personer inomhus med anvisade sittplatser, men man måste hålla på avståndet 1 meter i alla fyra riktningar. Detta innebär att vi i Vislanda kyrka tills vidare kan ta emot 60 deltagare och i Blädinge kyrka 50 deltagare. Beträffande våra församlingshem kan vi tills vidare ta emot 50 deltagare i Lyktan och 40 deltagare i Blädinge församlingshem. Det maximala antalet deltagare beräknas utifrån lokalens golvyta. Välkommen!

Det behövs ingen föranmälan till våra gudstjänster. Vi kan nu fira nattvard som vanligt med gående kommunion om vi håller distans till varandra.

Vid dop, vigsel eller begravning är det familjens ansvar att tillse att det inte kommer fler deltagare än tillåtet. I kyrkorummet gäller fortfarande att man ska hålla minst en meters distans i alla riktningar till andra deltagare och använda handsprit. Tillhör man samma familj eller sällskap får man sitta högst 8 personer ihop.

Vi annonserar veckovis i Lokaltidningen Alvesta/Växjö samt en mindre annons på fredagar i Smålandsposten. Vi fortsätter också att sända korta digitala hälsningar varje sön- och helgdag samt annan information via Facebook, Instagram och vår hemsida.

Präst, diakon och pedagog finns tillgängliga för samtal per telefon eller enskilt möte enligt överenskommelse.

Behöver du någon att prata med? Är du orolig, ledsen eller ensam? Behöver du prata med någon? Vår personal finns tillgängliga för samtal per telefon eller för enskilt möte:

Präst Anders Lindow, tel 0472-30227
Diakon Yvonne Andersson, tel 0472-30031
Präst Lina Mayïm tel 076-148 7787

Övriga kontaktuppgifter hittar du här.

Klicka här för påskens program i PDF-format!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Vislanda & Blädinge

Prenumerera via RSS

Här kan du kontakta kyrkoherde Anders Lindow. Det går även bra att ringa på 0472-30227 eller sms:a på 0702887227