Kyrkbladet Tillsammans

Vad händer i våra kyrkor? Och vad har vi gjort de senaste månaderna? Här kan du läsa vår församlingstidning Tillsammans i digitalt format! Kyrkbladet Tillsammans ges ut sex gånger per år och innehåller information, nyheter, artiklar och bilder från vår verksamhet. Naturligtvis får du även vårt fullspäckade kalendarium, så håll hårt i Tillsammans!

Jakten på den perfekta julklappen!

Denna rubrik möter mig i ilsken röd text i den gamla
veckotidningen jag har fått låna. På mittuppslaget under rubriken ges svar på vad den perfekta julklappen är för mor, far och andra anhöriga och vänner. Jag vet att det där med julen kan vara ett känsligt ämne ibland men något fick mig att studsa, att börja fundera på det där med julens budskap.

Jag börjar drömma mig tillbaka till min barndom. De där jularna då vi alla släktingar på
farmor och farfars sida trängdes ihop i deras källare. Vi satt nästan på varandra och
väntade på jultomten. När min farmor och farfar inte längre fanns i livet, då började vi en ny tradition där min närmaste familj fick trängas ihop vid matbordet för att efter tid ge plats för nya generationer.

Visst vad det spännande att vänta på julklapparna, men ärligt talat, jag kommer bara ihåg en bråkdel av de alla julklappar jag har fått. Det jag kommer ihåg är gemenskapen, att vänta tillsammans och uppleva julen tillsammans.

Jesus fick också gåvor, men vi vet inte vad som hände med de gåvorna. Bibelförfattarna tycks inte tycka dessa är särskilt viktiga. Däremot talar texterna igen och igen om
gemenskap. När Jesus föddes samlas människor så nära krubban som det gick, för att få del av det hopp och den gemenskap som Jesu hela liv sedan gick ut på. Till och med
änglarna sjöng av glädje och gemenskap.

Jag önskar inte att någon blir utan julklappar, den gåvan som vi kan ge varandra. Men finns den perfekta julklappen? Kanske, men för mig handlar den perfekta julklappen att vila i gemenskapens värme och trängsel. Därför önskar jag att ingen behöver vara ensam i juletider.

I kyrkan vill vi sträva efter en kärleksfull gemenskap där alla ska få plats. Hela året runt.
Nu i jul har vi många gudstjänster att besöka och att ta del i den gemenskap som finns både i och utanför gudstjänstrummet. Du är alltid välkommen!

God jul och Guds frid!

Pastorsadjunkt Ullrika Jäderland