Uthyrning av församlingshemmen

Vi har två församlingshem för uthyrning. Församlingshemmet i Blädinge och Lyktan i Vislanda. Församlingen erbjuder – i mån av tid - servering vid minnesstunder och även vid andra samlingar i våra församlingshem genom husmors försorg. Kontakta oss för mer information!

I första hand används församlingshemmen till den regelbundna verksamheten, men det går också bra att hyra dem för andra ändamål, tex för familjehögtider eller företagsarrangemang. I samband med dop, vigsel och begravning är det kostnadsfritt.

Lokalerna är handikappanpassade. Vi har ljudanläggning, projektor och elmanövrerad duk i båda församlingshemmen.

Bokning

För bokning av lokalerna kontakta expeditionen eller värdinnan.
Kontrakt ska undertecknas och vara oss tillhanda innan själva uthyrningen.
Ofta går det bra att få tillgång till lokalerna i förväg för att tex. duka.

Nycklar

Nycklar till Lyktan kvitteras och hämtas på expededitionen under deras öppettider.
Nycklar till Blädninge kvitteras och utlämnas efter överrenskommelse.

Lyktan, Vislanda församlingshem - max 80 personer
Inkl köket – 600 kr
Utan köket – 400 kr

Församlingshemmet i Blädinge - max 60 personer
Stora & lilla salen inkl köket – 500 kr
Stora salen inkl köket – 300 kr
Stora salen utan köket – 200 kr
Lilla salen inkl köket – 200 kr
Lilla salen utan köket – 150 kr

I samband med dop, vigsel och begravning är det kostnadsfritt.

Regler

De som hyr ansvarar själva för disk och städning. Lokalerna skall alltid återlämnas i ursprungligt skick. Detta gäller även toaletterna.
Det går bra att låna porslin. Det finns en diskamaskin av industrityp.
Man får själv ta med handdukar till torkning av disk, soppåsar och dukar.
Alla sopor skall samlas ihop och tas med, då vi inte har möjlighet att tillhandahålla sophämtning.

All rökning sker utomhus. Askkoppas skall användas. Servering av öl och vin är tillåten i måttlig mängd.

Servering vid minnesstunder

Alternativ A. Församlingen ordnar allt. Pris per kuvert. Minimum 10 pers.

Meny 1 Porterstek, 260 kr.

Meny 2 Helstekt kotlettrad, 260 kr.

Meny 3 Ugnsbakad lax, 250 kr.

I dessa menyer ingår potatis, grönsaker, sallad, bröd, lättöl/läsk/vatten samt tårta och kaffe.

Meny 4 Smörgåstårtor, 225 kr.

I menyn ingår lättöl/läsk/vatten, kaffe och kaka alt. tårta

I serveringen ingår dukning med linnedukar, pappersservett, blommor och ljus samt städning.Vi lagar alltid laktosfritt och kan servera alternativ för gluten- eller annan intolerans.

Alternativ B. Man ordnar egen förtäring som husmor serverar.

Pris 350 kr/timme. Husmor kan om så önskas sköta vissa inköp som sedan faktureras enligt kvitto.

Cathrine Björkman

Kanslist