Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Trainee i Svenska kyrkan Växjö

Trainee är en praktik, en möjlighet för personer mellan 18 och 25 år att prova på att arbeta i Svenska kyrkan under tio månaders tid. Programmet är en del av Växjö stifts rekryteringsstrategi, som ingår i Växjö stifts framtidsarbete.

Anställningen är på 75% och varar två terminer. Den som är trainee kommer att ha sin bas i en av våra kyrkor i Växjö pastorat, och kommer att få prova på uppgifter i hela församlingen.

Traineen får ett antal fasta arbetsuppgifter att ansvara för och verksamheter att medverka i under sin traineeperiod, men det finns utrymme att prova på olika saker utifrån intresse.  Hen kommer att få följa olika yrkesgrupper i deras arbete till vardags och på helger. En handledare följer traineen under hela perioden och tillsammans läggs schemat upp. Handledaren och traineen har kontinuerliga träffar.

Jag är tryggare och har vuxit genom att vara trainee och utvecklats för varje uppdrag jag fått inom församlingen. Det är härligt.

Karin, trainee 2019

I traineeåret ingår dessutom samlingar för alla traineer i Växjö stift och studier på kyrkans grundkurs på S:t Sigfrids folkhögskola. Kursen omfattar 10 samlingar över två dagar, en torsdag och fredag per månad. Traineen får grundläggande kännedom om Svenska kyrkans tro och liv samt möjlighet till fördjupning och reflektion över sin och kyrkans tro.

Lön: ca 15 000 kr/månad före skatt.

Kontakt och information

Sirpa Abrahamsson

Församlingspedagog