Foto: Hannes Carlsson

Svenska kyrkan i Valdemarsvik och Ringarum

Välkommen till Valdemarsvik och Ringarums pastorat. Här hittar du information om våra två församlingar.

Diakonal mötesplats

I Gusums församlingshem

Julkonserter i Tryserums, Ringarums och Valdemarsviks kyrkor

Nu klingar julsångerna vackert i våra kyrkor. Kom och lyssna till våra Julkonserter i Tryserums, Ringarums och Gryts kyrkor.

HÄR VILL DU BLI KYRKOHERDE

Närbild på textburen hastighetsmätare med ord som Full fart, Halv fart och Stopp.

"Vad tror du Gud vill med våra församlingar?"

Välkomna till samtal kring detta som en del i arbetet med vår mål-och handlingsplan inför de kommande åren.

Några personer sitter runt matbordet och äter.

Dagledigträffar och soppluncher

Nu har vi laddat upp med nya program för dagledigträffar och soppluncher i våra församlingshem.

Kyrkfönstret-församlingsblad

Här kan du läsa vårt församlingsblad, Kyrkfönstret. Information från Valdemarsviks och Ringarums församlingar.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Någon surfar i mobilen vid en prästkrageäng.

Kyrkguiden

Här kan du hitta och ladda ned Kyrkguiden till din telefon eller surfplatta.

Radioprogram om våra kyrkor

Här kan du lyssna till radioprogrammen om våra kyrkor som spelades in och sändes på Radio Wix under sommaren.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Biskop Martin om kriget i Ukraina

"Vi ber om besinning och utsträckta händer."

Församlingsexpeditionens telefon- och öppettider

Du är välkommen att besöka oss under expeditionstiderna.

Följande telefon- och besökstider gäller:

Måndag, onsdag och fredag 08:00-12:00, dvs tisdag och torsdag är expeditionen stängd.

Pastorsexpeditionen: 0123-10113
Kyrkogårdsexpeditionen: 0123-10252