Gudstjänsten

Gudstjänsten vill vara en plats för vårt gemensamma möte med Gud. Kyrkans gudstjänst präglas både av sin långa 1000-åriga tradition och av förnyelse och nya former.

Gemensamt för alla gudstjänster är att vi kommer varandra mänskligt nära, samtidigt som vi står inför och blir delaktiga av ett stort mysterium. Vi, vanliga människor, sätts in i ett sammanhang där rum och tid inte har några gränser.
När sång och musik bär våra känslor upp i kyrkvalvet, när de heliga orden berör oss på djupet, när den enkla måltiden i form av bröd och vin delas och blickar och leenden möts – då händer det nåt.
I kalendern här nedan hittar du tid och plats för våra gudstjänster.