Komminister 100%

Valdemarsviks-Ringarums pastorat söker

Komminister

I sydöstra Östergötland, några mil söder om Norrköping, ligger Valdemarsvik och Ringarum i  vacker skärgårdsnatur.

Valdemarsviks-Ringarums pastorat har c:a 7.500 invånare och två levande
församlingar, ett 25-tal goda anställda medarbetare och många ideella som tar ansvar. Vår vision är ”En kyrka med tydlig profil där alla känner sig hemma och värdefulla.” Nu söker vi en komminister med diakonal inriktning till Valdemarsviks församling.

Om tjänsten

I vår kyrkosyn ser vi, oss alla som Guds folk på vandring, vara beroende av medmänsklighet och omsorg. När vi drabbas av bekymmer och svårigheter har vi behov av hjälp och stöd. På vår vandring genom livet är det viktigt att vi ser dem som andra inte ser och ger röst åt dem som ingen lyssnar på. (Ur församlingsinstruktionen)

Vi söker en komminister som utöver sedvanliga prästuppgifter, såsom gudstjänster och förrättningar i pastoratet vill ta ett särskilt ansvar för vårt diakonala arbete.

Vi vill att du:

• tillsammans med församlingspedagog och diakoniassistent samarbetar med kommunen, och ideella organisationer i arbetet med utsatta människor
  • medverkar i Valdemarsviks församlings arbete med ideella medarbetare
  • leder andakter på äldreboenden och tar ett särskilt ansvar för boendena Vammarhöjden och Karbasen i Valdemarsvik
  • gör hembesök och födelsedagsuppvaktningar hos våra äldre
  • medverkar i våra syföreningar

För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till egen bil.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänstens omfattning
Heltid
Tillträde.
1 januari 2022 eller efter överenskommelse

Kontakt och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av tf kyrkoherde Lars Linnarsson tel 0123-10022, lars.linnarsson@svenskakyrkan.se
eller av kyrkorådets ordförande Torvald Karlsson tel 0123-23028.

Rekrytering sker löpande och ansökan skickas till:

Kyrkorådet i Valdemarsviks och Ringarums pastorat,
Kyrkogatan 17
615 31 Valdemarsvik

eller via e-post till:
valdemarsvik.pastorat@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen med din ansökan!