Foto: Simeon Olander

Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

En vit landsbygdskyrka bland lummiga träd.

Sommar

Oavsett var i Sverige du befinner dig under sommarmånaderna finns Svenska kyrkan nära.

Café Basilika

Café Basilika är Dalabergskyrkans café. Basilika är en av världens mest omtyckta kryddor. Den doftar gott. Den mår bra i näringsrik jord. Den trivs i en varm atmosfär, på en solig och vindskyddad plats. Det är något av vad vi vill ge och skapa plats för i vårt café. Tisdagar 16 jan – 30 juli 2024 kl. 15.00, Dalabergskyrkan

Café Strömmen - sommaröppet

Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering. Se nedan våra öppettider under sommaren.

Två kyrkogårdsarbetare arbetar med att gräva en grav på Sigelhults begravningsplats.

Kyrkogårdsarbetare till Uddevalla pastorat

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen i Uddevalla pastorat söker 3 kyrkogårdsarbetare.

Sommarcafé i Bäve

Välkommen på fika och gemenskap i ett somrigt Bäve! Onsdagar v. 26-30 2024 kl. 14:00-15:30, Bäve kyrka.

Sommarmusik och taizémässor

Våra sommarjobbande musikungdomar bjuder på musik vid flera tillfällen i sommar, under ledning av Emanuel Karlsson. Välkommen att lyssna på allt från psalmer till dagens hits. Vi firar också taizémässa vid tre tillfällen i sommar.

Närbild på någon i en trädgård som håller i färska örter. En kvinna syns suddigt i bakgrunden.

Trädgård med mening

En gemenskap för dig som inte är rädd för att få jord under naglarna. Odla tillsammans med andra! Fika och andakt. Måndagar 5 feb – aug 2024 kl. 14.00, Café Strömmen

Vem vilar här?

Upptäck spännande människoöden och känn historiens vingslag! Gå en vandring på Norra kyrkogården och läs om några av dem som fått sin sista vila här.

Några personer samtalar vid ett bord.

Är du den vi söker?

Uddevalla pastorat har en bredd av verksamheter och församlingarna har olika profiler vilket gör arbetet utvecklande och roligt. Vi är ett stort arbetslag och vill gärna ha nya medarbetare som är intresserade av att växa och utvecklas i sin tjänst. Nu finns vakanta tjänster och vikariat. Är du intresserad av att bli en del av vårt arbetslag och jobba i Uddevalla pastorat?

Gudstjänst

Hämta kraft från gemenskap med varandra och med Det heliga. Uddevalla pastorats församlingar har olika gudstjänstprofiler som ger en rik mångfald.

Du behövs

Det finns många möjligheter för den som vill engagera sig. Ge en gåva eller arbeta som volontär i din församling. Behovet av volontärer är stort och i våra församlingar kan du ge av din tid genom att finnas med i olika typer av social verksamhet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Tanken är att detta ska göra det enklare att för dig att få del av det som är på gång i vår församling i veckan som kommer. Möten och möjligheter, tider och platser om det som kanske intresserar dig eller någon annan i din närhet.

Vad söker du?

Om oss

Kontakt/Press

På den här sidan och dess undersidor har vi samlat kontaktuppgifter och länkar som kan vara till nytta för dig som söker kontakt. Om du ändå inte hittar rätt, pröva sökfunktionen längst upp till höger!

Det händer i kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla sjuder av liv och här finns något för alla smaker. För dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa din tro eller göra skillnad för andra och mycket mer. Kom och upptäck allt som sker!

Kyrkor och mötesplatser

Välkommen att hitta din plats för gemenskap och möten – med varandra och med det Heliga. Här är du välkommen precis som du är: med det hela och det trasiga, med glädje och sorg, tro, tvivel och allt det andra.

Kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltningen arbetar för att begravningsplatserna ska vara välskötta, vackra och rofyllda miljöer. Till oss kan du vända dig med frågor om till exempel gravplats, gravrätt och skötsel av gravar.

Det händer i Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

En liten pojke med halmhatt sitter ute i naturen och ler mot kameran.

Berättelser från kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla vill vara en röst i vår stad som talar om hopp, mod och tröst.