Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

Aktuellt

Familjemässa

En mässa för hela familjen där firar vi palmsöndagen med glädje och musik. Palmsöndagen 2 april 2023 kl. 11:00, Bäve kyrka.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 16 april 2023 kl. 10:00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Fasteaktionen 2023

Världen står inför en global hungerkris. Det finns tillräckligt mycket resurser globalt för att lösa hungerkrisen, ändå är världen hungrigare än någonsin. Genom årets fasteinsamling kan du bidra till att fler får äta sig mätta.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring vad som händer i kyrkan – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Drop in vigsel

Kom och fira kärleken i vår vackra kyrka i Lane-Ryr. Allt du behöver ta med är hindersprövning! Brudbukett och något att skåla i efter vigseln, får ni ifrån oss. Du kan även låta ditt barn bli döpt denna dag. Tis 6 juni 2023 kl. 11:00-17:00, Lane-Ryrs kyrka

Alla källor springer fram i glädje

Musik på Marie Bebådelsedag med S:t Mikaelskören och instrumentalister. Körledare: Lena Brattgård. Organist: Birgitta Brodén. Sön 26 mar 2023 kl. 18:00, Uddevalla kyrka.

En tonårig pojke i hatt pratar med en vuxen kvinna.

Kyrkvärd i Bäve

Uppgiften att vara kyrkvärd innebär ett särskilt ansvar i gudstjänsten. Vill du tjäna som kyrkvärd i Bäve församling vissa söndagar under terminen? Hör av dig vid intresse. 

Fredagsfika i paviljongen

Kanske är du på begravningsplatsen för att besöka en anhörig eller för att se den vackra naturen. Kom förbi på en fika i paviljongen. Fre 2023 kl. 10:00, Sigelhults begravningsplats. 

Lovsångsteam

Under alla tider har sång och musik varit ett sätt att tillbe och hylla Gud och lovsångsteamen kan vara med och hjälpa församlingen i sången. Vill du sjunga eller spela till Guds ära och öva ihop med ett team? Hör av dig vid intresse. 

Unga ledare i Bäve

Har du konfirmerats och tyckt att det var kul? Vill du dela med dig av de erfarenheterna till nya konfirmander och samtidigt fördjupa din egen tro? Bli ung ledare i Bäve! Hör av dig vid intresse. 

Ett barn i rullstol får ett hjärta med texten Tänk att just du är du – så bra!

Funkisgudstjänst i Bäve kyrka

En glad gudstjänst med lätta rörelser - sång och musik. Gudstjänsten är särskilt för dig med intellektuell funktionsvariation men alla är välkomna. Fredag 10 februari, 3 mars, 31 mars och 28 april 2023 kl. 17:30, Bäve kyrka.

Bön i Bäve

Bön är ett samtal med Gud. Du kan be hur som helst och om vad som helst, med ord eller tyst i hjärtat. Du kan också be tillsammans med andra. Hör av dig om du vill veta mer.

Lane-Ryrs församlingsresa

Bor du i Lane-Ryr och är intresserad av att följa med på församlingsresa? Välkommen till en härlig må bra-dag för alla, en dag fylld av gemenskap då vi skapar och delar minnen. Hör av dig vid intresse att följa med!

Lunchmusik april

Behöver du sitta ner en stund, ta en fika, känna gemenskap eller bara njuta av musik? Uddevalla kyrka bjuder på lunchmusik på onsdagar. Ons 5 apr, 12 apr, 19 apr och 26 apr 2023 kl. 12:00, Uddevalla kyrka. 

Damcirkel i Lane-Ryrs församlingshem

Damcirkeln är en härlig mötesplats där vi provar på och lär känna kyrkans olika verksamheter och samtalar om allt mellan himmel och jord. Vi träffas flera gånger under våren. Hör av dig om du är intresserad av att vara med. Vi träffas mån 6 feb, 13 mars, 17 april och 15 maj 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Passionsspelet 2023

Sedan 2003 har kyrkorna i Uddevalla tillsammans med flera samarbetspartners delat med sig av påskens glada budskap i Uddevalla. I år möter du Jesu sju ord på korset både vid Herrestads kyrka och i Hasselbacken i Uddevalla centrum. Fre 7 april och lör 8 april 2023, Herrestads kyrka och Hasselbacken.

Lunchmusik mars

Behöver du sitta ner en stund, ta en fika, känna gemenskap eller bara njuta av musik? Uddevalla kyrka bjuder på lunchmusik på onsdagar. Ons 1 mar, 8 mar, 15 mar, 22 mar och 29 mar 2023 kl. 12:00, Uddevalla kyrka. 

Huset fullt

På torsdagar i Dalabergskyrkan är huset fullt! Familjer, barn, ungdomar och äldre i en salig röra! Pingis, sällskapsspel, pyssel, läxhjälp, mat och prat med möjlighet att träna svenska. Varje gång finns möjlighet att vara med barnen på en kortare bibel-teater och att på egen hand eller tillsammans med andra utforska våra kreativa bönestationer. Temasamtal med olika teman. Torsdagar 2023 16:00, Dalabergskyrkan. 

En grupp män och kvinnor sitter i ring och läser och samtalar.

Sorgegrupper

En sorgegrupp är en enkel och kravlös gemenskap för dig som mist någon närstående. I Uddevalla pastorat finns olika grupper för dig som önskar dela dina tankar och erfarenheter med andra som är i samma situation.

Musik i påsk i Uddevalla kyrka

Vid alla stora kyrkliga högtider är musiken en viktig del av firandet. Under påsken får den särskild betydelse. Passionsveckans rörelse från död till uppståndelse är som gjord för att upplevas musikaliskt. Påsken 2023, Uddevalla kyrka. 

Några personer i röda kåpor sitter bredvid varandra med varsin notpärm i knät.

Klanger ur damkörregistret

Foss Vokalensemble under ledning av Sven Åke Svensson. Musik av bland annat Mattias Ekström Koij, Jan Sandström, Knut Nystedt och Bob Chillcott. Sön 23 apr 2023 kl. 18:00, Uddevalla kyrka.

En blond kvinna dricker kaffe.

Kvinnofrukost: en kravlös mötesplats för kvinnor

Välkommen till en öppen gemenskap för kvinnor i alla åldrar. Vi möts oberoende av språk, religion- och kulturtillhörighet och tar del av aktuella föredrag och diskussioner som berör och berikar. Lördag 28 jan, 25 feb, 25 mar och 22 apr 2023 9:30, Café Basilika.

Pysselkvällar

Låt kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser. Kom och pyssla i gemenskap med andra! Tor 23 feb, 23 mar, 27 apr och Tis 23 maj 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Klingande strängar

Musik för stråkkvartett framförs av professionella stråkmusiker. Hög konstnärlig nivå. Musikalisk genrebredd ligger denna stråkkvartett varmt om hjärtat. Ljuvlig stråkmusik i god akustik där musikaliskt drivna musiker blandar repertoar med muntlig presentation är att se fram emot i denna musikgudstjänst. Sön 2 apr 2023 kl. 16.00. Lane-Ryrs kyrka.

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Mötesplats Café Strömmen: torsdagsaktivitet

Ett café, en mötesplats för alla. På torsdagar har vi lite extra trevligt med aktivitet! Här kan du också fika, äta lunch eller köpa glass. Tor 2023 kl. 13:00, Café Strömmen. 

Gudstjänster med musikinslag

I pastoratets gudstjänster framförs och sjungs musik av olika slag. Det tillhör själva gudstjänstformen. Att fira gudstjänst med musikinslag innebär att t.ex. instrumentalister, sångare eller en kör berikar, förstärker eller möter upp söndagens valda musik och karaktär. Fem tillfällen våren 2023, Lane-Ryr.

Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.

Kyrkans Unga i S:t Mikaelsgården

Ungdomsträffar i S:t Mikaelsgårdens ungdomsvåning. Ons och tor 2023 kl. 18:30-21:00, S:t Mikaelsgården. 

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som en friskvård för själen. Välkommen att höra av dig.

Gudstjänst

Hämta kraft från gemenskap med varandra och med Det heliga. Uddevalla pastorats församlingar har olika gudstjänstprofiler som ger en rik mångfald.

Du behövs

Det finns många möjligheter för den som vill engagera sig. Ge en gåva eller arbeta som volontär i din församling. Behovet av volontärer är stort och i våra församlingar kan du ge av din tid genom att finnas med i olika typer av social verksamhet.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring vad som händer i kyrkan – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vad söker du?

Om oss

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

Kontakt/Press

På den här sidan och dess undersidor har vi samlat kontaktuppgifter och länkar som kan vara till nytta för dig som söker kontakt. Om du ändå inte hittar rätt, pröva sökfunktionen längst upp till höger!

Det händer i kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla sjuder av liv och här finns något för alla smaker. För dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa din tro eller göra skillnad för andra och mycket mer. Kom och upptäck allt som sker!

Kyrkor och mötesplatser

Välkommen att hitta din plats för gemenskap och möten – med varandra och med det Heliga. Här är du välkommen precis som du är: med det hela och det trasiga, med glädje och sorg, tro, tvivel och allt det andra.

Kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltningen arbetar för att begravningsplatserna ska vara välskötta, vackra och rofyllda miljöer. Till oss kan du vända dig med frågor om till exempel gravplats, gravrätt och skötsel av gravar.

Kalendarium

Söker du efter något särskilt? Varje dag händer det något i våra kyrkor och församlingshem. Här kan du se kalendern för alla församlingar. Du kan också skriva ut din egen kalender.