Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

En utsträckt hand mot grön bakgrund

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss. Här hittar du kontaktuppgifter till växeln och all vår personal.

Kyrkor och mötesplatser

Nästan varje dag hela året händer det något i våra kyrkor. Läs mer om vad som är på gång, om byggnaderna och vem som jobbar där.

Rorsman håller i ratten på en segelskuta.

Snart rekryterar vi en ny kyrkoherde!

I höst påbörjar vi rekryteringen av en ny kyrkoherde för Uddevalla pastorat när vår nuvarande går vidare till en annan tjänst. Arbetet med rekryteringen startar efter sommaren och tjänsten kommer annonseras ut bland annat här på vår hemsida.

Kalendarium

Söker du efter gudstjänster, konserter, föredrag eller barnverksamhet? Varje dag händer det något i våra kyrkor och församlingshem. Här kan du se kalendern för alla församlingar. Du kan också skriva ut din egen kalender.

Aktuella och kommande arrangemang

Konsert och musikgudstjänst

Musikarrangemang i Uddevalla pastorats kyrkor.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien.

Diakon Ann-Charlotte Kubwimana lastar in lekmaterial i bilen.

Skapande och lek för att glömma kriget för en stund

Sedan i påskas bor ett antal ukrainska flyktingfamiljer på Äsperödshemmet i Uddevalla. Tillsammans med kommunen och frivilliga arbetar Svenska kyrkan för att skapa en bra tillvaro för de boende, inte minst barnen.

Ukrainas flagga med ett blått fält över ett gult fält.

Aktiviteter och stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Vuxenväg till tro – Katekumenatet

Varmt välkommen till Bäve kyrka sön 11 sep 11.00 på Mässa med lovsång, 13.00-15.00 har vi vår första träff med samtalsgruppen Vuxenväg till tro – Katekumenatet

Alphakurs

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Det är helt enkelt en öppen, informell och ärlig plats för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans. I september startar vi upp en Alphagrupp i Uddevalla!

Församlingsdag i Bäve kyrka

Den 28 augusti startar vi upp höstterminen i Bäve kyrka med en församlingsdag! Dagen inleds med gudstjänst och fortsätter med gemenskap, god mat och goda samtal. Söndag 28 augusti 11.00-16.00 i Bäve kyrka.

Du behövs!

Vad brinner du för?!

Vi söker dig som vill göra något för din medmänniska!

En liten flicka iklädd mantel står på en höjd och spanar ut över Uddevalla

Tack, alla superhjältar!

Det är tack vare våra medlemmar som vi kan bedriva vår verksamhet. Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan i Uddevalla gör.

Välkommen på gudstjänst i våra kyrkor och församlingar!

Någon stoppar ner valkuvertet i valurnan.

Förtroendevalda

Här hittar du ledamöter och protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring vad som händer i kyrkan – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Databasen www.svenskakyrkan.se/uddevalla har utgivningsbevis och tillhandahålls av Svenska kyrkan Uddevalla pastorat. Ansvarig utgivare: Gertrud Malmberg.