Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

Aktuellt

Sång och rytmik – långköraren från 90-talet som håller än

Det är fredag förmiddag i S:t Mikaelsgården, församlingshemmet i centrala Uddevalla. I entrén är det tomt sånär som på några barnvagnar och en samling små skor som trängs utanför dörren till den stora samlingssalen.

En person sitter med händerna i knät på en bänk i en skogsglänta.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 4 juni 2023 kl. 10:00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Möt Lena Eliasson

Det är inte lätt att få fatt på Lena Eliasson. Alltid på språng, alltid nåt för händerna. Få om ens någon har sett henne sitta i fikarummet på jobbet i S:t Mikaelsgården i Uddevalla församling.

Musiken – ett av barnens 100 språk

Ingen är för ung för att börja med sång och musik! Katarina Persson är kantor i Bäve församling och leder två körer för unga sångare: Barnkören för 7-9-åringar och Juniorkören för barn som är mellan 10 och 14 år.

Sommar i Uddevalla

Besök en kyrka eller gå en promenad på kyrkogården i sommar. Dela gemenskap eller njut av stillheten – och upplev vårt gemensamma kulturarv i form av arkitektur och spännande historiska miljöer.

Konfa 2023-24

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring vad som händer i kyrkan – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Drop in vigsel

Kom och fira kärleken i vår vackra kyrka i Lane-Ryr. Allt du behöver ta med är hindersprövning! Brudbukett och något att skåla i efter vigseln, får ni ifrån oss. Du kan även låta ditt barn bli döpt denna dag. Tis 6 juni 2023 kl. 11:00-17:00, Lane-Ryrs kyrka

Sommarträff med dopp för stora och små

Mitt i sommarvardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Tis och ons 13 juni-12 juli 2023 kl. 11:00, utanför Lane-Ryrs församlingshem. ons 21 juni midsommarträff med riktigt god midsommartallrik och musik! Kostnad 100 kr, (Anmälan)

Fredagsfika i paviljongen

Kanske är du på begravningsplatsen för att besöka en anhörig eller för att se den vackra naturen. Kom förbi på en fika i paviljongen. Fre 2023 kl. 10:00, Sigelhults begravningsplats. 

Nationaldagskonsert

Uddevalla Kammarkör, Uddevalla folkdansgille och Spelmanslag och Karl Peter Eriksson, sångsolist. Lars Storm, organist. Birgitta Brodén, dirigent. Tis 6 jun 2023 kl. 20:00, Uddevalla kyrka.

Mötesplats Café Strömmen: torsdagsaktivitet

Musik, underhållning och föreläsningar . Här kan du också fika, äta lunch eller köpa glass. Tor 2023 kl. 13:00, Café Strömmen. 

Gudstjänst

Hämta kraft från gemenskap med varandra och med Det heliga. Uddevalla pastorats församlingar har olika gudstjänstprofiler som ger en rik mångfald.

Du behövs

Det finns många möjligheter för den som vill engagera sig. Ge en gåva eller arbeta som volontär i din församling. Behovet av volontärer är stort och i våra församlingar kan du ge av din tid genom att finnas med i olika typer av social verksamhet.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring vad som händer i kyrkan – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vad söker du?

Om oss

Uddevalla pastorat utgörs av Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla församlingar. Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

Kontakt/Press

På den här sidan och dess undersidor har vi samlat kontaktuppgifter och länkar som kan vara till nytta för dig som söker kontakt. Om du ändå inte hittar rätt, pröva sökfunktionen längst upp till höger!

Det händer i kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla sjuder av liv och här finns något för alla smaker. För dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa din tro eller göra skillnad för andra och mycket mer. Kom och upptäck allt som sker!

Kyrkor och mötesplatser

Välkommen att hitta din plats för gemenskap och möten – med varandra och med det Heliga. Här är du välkommen precis som du är: med det hela och det trasiga, med glädje och sorg, tro, tvivel och allt det andra.

Kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltningen arbetar för att begravningsplatserna ska vara välskötta, vackra och rofyllda miljöer. Till oss kan du vända dig med frågor om till exempel gravplats, gravrätt och skötsel av gravar.

Kalendarium

Söker du efter något särskilt? Varje dag händer det något i våra kyrkor och församlingshem. Här kan du se kalendern för alla församlingar. Du kan också skriva ut din egen kalender.

En liten pojke med halmhatt sitter ute i naturen och ler mot kameran.

Berättelser från kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla vill vara en röst i vår stad som talar om hopp, mod och tröst.