Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat

Här finns mötesplatser för dig som söker eller önskar en kristen gemenskap eller är nyfiken på vad kristen tro kan vara.

Ljuset - en bild för hoppet!

Adventstid är mörker och kyla. Men inte bara det. Precis som vädret varierar sker det olika saker i våra liv. Mitt i det mörka känns det alltid viktigt att tända och sprida ljus. Jag känner personer omkring mig som älskar mörkret för att då kan man mysa till det med lite värme och ljus. Bara ett litet ljus innebär ju en stor skillnad.
I kyrkan både tänder vi ljus och pratar mycket om ljuset denna tid. Vi tror på en Gud som delar våra villkor och ger oss hopp. Det tragiska och mörka har vi lätt att tala om, inte minst i varje nyhetssändning, som lyfter fram mörkret på vår jord. Men Gud vill att vi skall se varandra med ljuset i våra hjärtan så att vi tillsammans lyser upp vår värld.

Med önskan om en ljus Advent!

Ingvar Humlén
Kyrkoherde

Välkommen till årets adventskalender. Vi vill önska dig en ljus och positiv advents- och juletid!

Adventskalender

Det händer i jul

Välkommen att ta del av höstens musikprogram - stor musikalisk bredd och många spännande musikaliska möten - välkommen!

Musikfolder hösten 2017

Anmälan och info - klicka på bilden!

Keramik för barn och vuxna

Ta chansen att göra något kreativt tillsammans i denna keramikkurs för både barn och vuxna! Prova på de olika grundteknikerna såsom kavling, tumning, ringling och drejning samt glasering av det färdiga föremålet. Denna kurs är ett samarbete mellan Uddevalla pastorat och Vuxenskolan. Anmälan och info - klicka på bilden!

Hela Sverige fikar, fikar du?
För mer informationer gå till
fairtrade.se/

Fairtrade fika

Hela Sverige fikar, fikar du? För mer informationer gå till fairtrade.se/

Du vet väl om att det finns möjlighet att fira mässa mitt i veckan?
Välkommen till Uddevalla kyrka på onsdagar 18.15.

Veckomässa i Uddevalla kyrka

Du vet väl om att det finns möjlighet att fira mässa mitt i veckan? Välkommen till Uddevalla kyrka på onsdagar 18.15.

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Att dela det svåra med någon gör skillnad - Kyrkans Jourtjänst finns för dig!

Det finns en grupp för dig - välkommen du också!

Barn och familj

Det finns en grupp för dig - välkommen du också!

Förskolan finns i Dalabergskyrkan och drivs av Uddevalla pastorat.

Förskola

Välkommen till förskolan Diamanten! En flerspråkig och mångkulturell förskola som är en social och kulturell nötesplats. Förskolan finns i Dalabergskyrkan och drivs av Uddevalla pastorat.

Bäve kyrka och Uddevalla kyrka .
september-maj

Söndagsskola

Bäve kyrka och Uddevalla kyrka . september-maj

Här får de chans till att börja bygga upp ett nytt liv.
Uppdarerade nyheter om dem läser du här!

Agapepojkarna

Aktuell information om Agapepojkarna - Svenska kyrkans församlingar i Uddevalla är huvudsponsor till ett pojkhem i Uganda. Här får de chans till att börja bygga upp ett nytt liv. Uppdarerade nyheter om dem läser du här!

Välkommen till Kilbäcksgatan 20, mitt i Uddevalla centrum

Fair Trade Shop

Välkommen till Kilbäcksgatan 20, mitt i Uddevalla centrum

Nu kan du ge din gåva eller betala fikat med swish. Enkelt!

Swish!

Nu kan du ge din gåva eller betala fikat med swish. Enkelt!

Välkommen till konserter, musikgudstjänster eller varför inte sjunga i kör? Vi ser fram emot många fina musikupplevelser.

Musik

Gruppen är för dig som
•	vill öva prata svenska i en trygg miljö
•	vill ha gemenskap med andra
•	vill lära dig om svenska traditioner
•	vill prata om aktuella händelser

varje onsdag kl 10-12 i Bäve kyrka

Språkcafé varje onsdag

Är du nyfiken på Svenska kyrkan och vad kristen tro är? Då är du välkommen att delta i konfirmationsundervisningen som finns i våra fyra församlingar.

Konfirmation

Tillgänglighetsrådet arbetar aktivt med att se till att alla, så långt  det är möjligt, ska kunna vara med i kyrkans verksamheter oavsett handikapp.

Tillgänglighetsrådet

Tillgänglighetsrådet arbetar aktivt med att se till att alla, så långt det är möjligt, ska kunna vara med i kyrkans verksamheter oavsett handikapp.

Välkommen till en härlig vistelse mitt i Bohusläns skärgård!

Ängögården

Välkommen till en härlig vistelse mitt i Bohusläns skärgård!

Kungörelse

Nyvalda kyrkofullmäktige Kyrkofullmäktige