Foto: Magnus Aronson /IKON

Boka dop, bröllop och begravning

Vill du boka dop, bröllop eller begravning? Här hittar du information och kontaktuppgifter till din hjälp.

Boka dop

Här kan du boka dop direkt på nätet, när det passar dig.

Med reservation för eventuella ändringar vad gäller präst och musiker.
Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.

Ring 0522-64 21 00 för att boka dop via telefon.

Anmälan om dop bör ske senast tre veckor i förväg. Den präst som kommer att förrätta dopet hör sedan av sig för ett dopsamtal, där ni får tala med varandra om dopets innebörd och om hur det rent praktiskt går till.

Boka bröllop

Ring 0522-64 21 00 för att boka bröllop.

Boka begravning

En begravningsbyrå hjälper till med de flesta formella och praktiska frågor som rör begravningen. Genom byrån bokas tid och plats för begravningen utifrån de anhörigas önskemål. Begravningsbyrån bokar också präst och musiker och kan bistå med kontakter till solister eller andra funktioner som önskas vid begravningen.

Du kan också själv ordna alla eller delar av förberedelserna inför begravningen utan att anlita en begravningsbyrå. 

Ring 0522-64 21 00 för att boka begravning själv. 

Enligt begravningslagen ska gravsättning eller kremation ske senast 30 dagar efter dödsfallet har ägt rum.

Lokaler

Du som är medlem i Svenska kyrkan får kostnadsfritt låna samlingslokal i samband med dop, konfirmation, bröllop och begravning. Den som inte är medlem är välkommen att hyra. Läs mer om att boka lokal här.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien.

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och symbolerna i traditionen.

Begravning

Att skiljas från en närstående är något av det svåraste som vi kan vara med om. Samtidigt är det många val att göra vid planeringen av en begravning.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.