Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Här får du svar på de vanligaste frågorna om kyrkogård och gravar.

Hur beställer jag gravskötsel?

För att beställa gravskötsel fyller du i och skickar in blanketten som du hittar här. Mer info om gravskötsel hittar du här: Gravskötsel. Du kan också ringa Annette på telefonnummer 0152-245 03 för att beställa.

När planteras vad på gravarna?

Tidpunkten för plantering av blommor på gravarna är beroende av väderläget, men normalt planteras påskliljor veckan innan påsk, sommarblommor första veckan i juni och krans och ljung inför allhelgonahelgen.

När är vattnet påslaget på kyrkogårdarna?

Vattnet slås vanligtvis på i början av maj och stängs av i början av oktober beroende på vädret.

Varför är min gravlykta borttagen?

Gravlyktor får finnas på gravplatser från 25 oktober fram till veckan efter påsk. Då ska lyktor tas bort av gravrättinnehavaren. Lyktor som finns kvar efter detta datum kommer av säkerhetsskäl att avlägsnas av kyrkogårdspersonalen. Lyktor som lämnas kvar runt gravstenar riskerar att köras sönder av trimrar, häcksaxar mm. och då går maskinerna och lyktorna sönder och vi som arbetar på kyrkogården kan få glassplitter på oss. Borttagna lyktor kan återfås vid ekonomibyggnaderna under kontorstid.

Annette Pilqvist

Assistent