Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Utvecklingsprojekt i domkyrkan

Strängnäs domkyrka har en särställning bland landets domkyrkor som den bäst bevarade medeltidskyrkan i Sverige. Domkyrkan är en levande kyrka som samlar både stiftet och församlingen och som har en potential att bli en nod för hela Strängnäs och den vidare regionen.

För att utveckla domkyrkans och domkyrkobergets ställning som mötesplats för såväl församling, stad och stift drivs två parallella projekt. Det ena med fokus på katedralen som lärandemiljö och det andra med fokus på miljön i och kring domkyrkan. Här kan du läsa mer om projekten.