En man och en kvinna håller i ett papper med ett hjärta, ett kors och texten Vigselbevis.

Drop-in-vigsel i Långsele

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in på alla hjärtans dag!

Så här går drop-in-vigseln till

Vi står för präst, musiker, lokal för vigsel och bröllopsvittnen. Vi har till och med gjort ett urval av psalmer och sånger. Det ni behöver göra är att ansöka om hindersprövning via skatteverket.se och ta med er intyget, giltiga id-handlingar och ring. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

• Kom till Långsele församlingsgård den kvällen då drop-in-vigsel sker. I år på Alla hjärtans dag den 14 februari mellan klockan 16-20 .
  • Ni bokar ej tid utan kommer någon gång under kvällen.
  • Ni får träffa en präst och samtala om vigseln.
  • När det är ledigt i kyrkan eller Lillkyrkan går vi dit och förrättar vigseln.
  • Efter vigseln bjuds det på tårta, saft och kaffe i församlingsgården.

Kom som ni är – bara ni två eller med familj och vänner!

Allt är helt kostnadsfritt!

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigsel

Att gifta sig är ett högtidligt ögonblick. Ett minne att vårda ömt och ta fram när det vardagslivet känns grått. Bröllopet och vigseln blir ett fint minne oavsett om man väljer en liten, intim ceremoni eller en stor tillställning med släkt och vänner.

Två bilder: En liten pojke i vit skjorta och prickig fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten. En bild av en brudbukett med lila liljor.

Drop-in

Stora händelser behöver inte vara krångliga. Låt inte arrangemanget kring bröllopet eller dopet hindra er. Vi har gjort det enklare för er att göra slag i saken. Någon gång under året erbjuder vi drop-in-vigsel och drop-in-dop. Välkommen som du är!

Verksamhet i församlingarna

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

Någon spelar cello.

Konserter | Musik

Här hittar ni alla musikevenemang och även de gudstjänster som erbjuder extra musik eller körsång. Utbudet är varierat och de allra flesta konserterna är gratis. Dessutom serveras de i de finaste konsertlokaler du kan tänka dig - våra kyrkor.

Grävning vid Eds kyrka

Just nu, och troligen en vecka framåt, pågår arbete med att gräva ett dräneringsdike vid Eds kyrka. Detta för att leda om vatten som annars ligger mot fasaden och orsakar sprickor.

En kväll för nyfikna

Hur funkar det här med familjehem, förvaltarskap och ”god man”? Vilka får hjälp? Hur går det till? Vilka kan hjälpa till? Har stödet förändrats? Kom till Sollefteå församlingsgård den 19 juni klockan 19.00, där får du svaren.

Nu går det att gravsätta i askgravlundar och gravar

Tjälen är ur marken och personalen på våra kyrkogårdar har börjat gravsätta askor och urnor i gravar och askgravlundar. Önskar du, som anhörig, vara med vid gravsättningen? Glöm då inte att boka tid för detta. Här hittar ni kontaktuppgifter till den som kan hjälper dig med bokningen.

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Andas i fjällen

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 23-25 augusti på och kring Hållandsgården. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i en härlig miljö och med fjälluften inpå knuten.