En man och en kvinna håller i ett papper med ett hjärta, ett kors och texten Vigselbevis.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Drop-in-vigsel i Långsele

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in på alla hjärtans dag!

Så här går drop-in-vigseln till

Vi står för präst, musiker, lokal för vigsel och bröllopsvittnen. Vi har till och med gjort ett urval av psalmer och sånger. Det ni behöver göra är att ansöka om hindersprövning via skatteverket.se och ta med er det giltiga intyget samt giltiga id-handlingar. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

  • Kom till Långsele församlingsgård den kvällen då drop-in-vigsel sker. I år på Alla hjärtans dag den 14 februari mellan klockan 16-20 .
  • Ni bokar ej tid utan kommer någon gång under kvällen.
  • Ni får träffa en präst och samtala om vigseln.
  • När det är ledigt i kyrkan eller Lillkyrkan går vi dit och förrättar vigseln.
  • Efter vigseln bjuds det på tårta, saft och kaffe i församlingsgården.

Kom som ni är – bara ni två eller med familj och vänner!

Allt är helt kostnadsfritt!

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigsel

Att gifta sig är ett högtidligt ögonblick. Ett minne att vårda ömt och ta fram när det vardagslivet känns grått. Bröllopet och vigseln blir ett fint minne oavsett om man väljer en liten, intim ceremoni eller en stor tillställning med släkt och vänner.

Två bilder: En liten pojke i vit skjorta och prickig fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten. En bild av en brudbukett med lila liljor.

Drop-in

Stora händelser behöver inte vara krångliga. Låt inte arrangemanget kring bröllopet eller dopet hindra er. Vi har gjort det enklare för er att göra slag i saken. Någon gång under året erbjuder vi drop-in-vigsel och drop-in-dop. Välkommen som du är!

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i våra församlingar

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Slå ett slag för vår hälsa

Publicerad:

Jobbar du med hälsa? Har du/ditt företag något att erbjuda som rör just människors hälsa? Den 4 mars skapar vi en lokal hälsomässa i Långsele. Kom med som utställare!

Kyrkklockorna i Junsele

Publicerad:

Förlåt! På grund av programmeringsfel ringde kyrkklockorna Junsele flera timmar i natt. Tack vare rådigt ingripande från privatpersoner och vår kantor i Junsele tystnade de till slut. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt till er som blivit störda och extra mycket till er som blivit oroliga och rädda. Under dagen kan det hända att klockorna ringer igen. Detta då vaktmästare är på plats för att se till att vi undviker fler nattliga ringningar.

Hållbarhet i ohållbar tid - en inspirationsdag.

Publicerad:

En inspirationsdag om tro, klimat och människan. Föreläsning och samtal av och med miljöteologen Dag Hedin i Multrå församlingsgård.

Hållbara församlingar firar gudstjänst i församlingshem.

Publicerad:

Fram till påsk firar flera församlingar sina gudstjänster i församlingshemmet/församlingsgården. Detta för att undvika den stora energiåtgång som krävs för att värma upp en kyrka.

Strålande jul

Publicerad:

Nu är den här, julen. Här hittar du julen i Sollefteås tolv församlingar: Adventsgudstjänster, konserter, luciafirande, gröt, julkrubbor, musikcaféer, julnattsmässor och julottor....