Två bilder: En liten pojke i vit skjorta och prickig fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten. En bild av en brudbukett med lila liljor.
Foto: Magnus Aronson samt Alex&Martin/IKON

Drop-in

Stora händelser behöver inte vara krångliga. Låt inte arrangemanget kring bröllopet eller dopet hindra er. Vi har gjort det enklare för er att göra slag i saken. Någon gång under året erbjuder vi drop-in-vigsel och drop-in-dop. Välkommen som du är!

Nytt för i år! Drop in i Ramsele i samband med Lastbilsträffen.

Ett litet barn doppar sina händer i en dopfunt.

Drop-in-dop Ramsele

Välkommen att på ett enkelt, kravlöst men ändå högtidligt sätt bli döpt, eller låta döpa ditt/dina barn. Vi passar på att bjuda in till drop-in-dop när Ramsele flödar av liv och rörelse, under Lastbilsträffen.

Ett par i rödsvarta kläder gifter sig.

Drop-in-vigsel Ramsele

Äntligen blir Lastbilsträffen av efter pandemiåren. Varför inte fira detta och kärleken med att gifta er, där och då! Fixa hindersprövningen så löser vi resten på plats den 17 september. Välkommen till Ramsele kyrka!

I maj/juni brukar det vara drop in i Sollefteå

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Drop-in-dop Sollefteå

Blev det inte av? Går du och funderar? Att låta döpa sig, eller sitt barn, behöver inte ta mycket tid, kraft eller pengar i anspråk. Och framför allt - det är aldrig försent!

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel Sollefteå

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.