Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.
Foto: NGDPhotoworks/Pixabay

Drop-in-vigsel Sollefteå

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

Så här går en drop-in-vigsel till

Vi står för präst, musiker, lokal för vigsel och bröllopsvittnen. Vi har till och med gjort ett urval av psalmer och sånger. Det ni behöver göra är att ansöka om hindersprövning via skatteverket.se och ta med er det giltiga intyget samt giltiga id-handlingar. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

• Kom till Sollefteå församlingsgård den dagen drop-in-vigsel sker. I år är det den 14 maj mellan klockan 11-15 . Ni bokar ej tid utan kommer någon gång under dagen.
  • Ni får träffa en präst och samtala om vigseln.
  • När det är ledigt i kyrkan går vi dit och förrättar vigseln.
  • Efter vigseln bjuds det på tårta, saft och kaffe i församlingsgården.

Kom som ni är – bara ni två eller med familj och vänner!

Allt är helt kostnadsfritt!

Ett äldre brudpar vigs av en manlig präst.
Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigsel

Att gifta sig är ett högtidligt ögonblick. Ett minne att vårda ömt och ta fram när det vardagslivet känns grått. Bröllopet och vigseln blir ett fint minne oavsett om man väljer en liten, intim ceremoni eller en stor tillställning med släkt och vänner.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Drop-in-dop Sollefteå

Blev det inte av? Går du och funderar? Att låta döpa sig, eller sitt barn, behöver inte ta mycket tid, kraft eller pengar i anspråk. Och framför allt - det är aldrig försent!

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.