En uppslagen papperskalender. På den ligger en penna, några gem och en mobiltelefon.
Foto: Myriams-Fotos/Pixabay

Boka dop

Fyll i era önskemål nedan så hör vi av oss för att bekräfta bokningen. Observera att en definitiv bokning kan ske först efter det att expeditionspersonal varit i kontakt med er. Det går också bra att maila in dina önskemål direkt till solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Dopet kan ske som en del i en ordinarie gudstjänst eller i en egen dopgudstjänst. Vid egen dopgudstjänst finns möjlighet att välja var dopet ska ske. Dag för egen gudstjänst är i första hand lördagar. Vilken tid är beronde av i vilken församling dopet ska ske:

• Boteå, Multrå-Sånga, Sollefteå och Överlännäs, klockan 12 och 15
  • Graninge, Helgum och Långsele, klockan 11 och 15
  • Ed, Junsele, Ramsele-Edsele, Resele och Ådals-Liden, klockan 13

Önskemål om plats

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Drop-in-dop Sollefteå

Blev det inte av? Går du och funderar? Att låta döpa sig, eller sitt barn, behöver inte ta mycket tid, kraft eller pengar i anspråk. Och framför allt - det är aldrig försent!

Interiör från Boteå kyrka. Bilden är tagen från orgelläktare mot altare.

Kyrkor & lokaler

Välkommen till allas våra kyrkor! I Sollefteå pastorats tolv församlingar finns det fler än 20 kyrkobyggnader och kapell. I anslutning till dessa finns ofta även ett församlingshem.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.