Other languages with Google Translate

Södra Vi-Djursdala församling

Södra Vi och Djursdala som bildar en egen församling ligger i den småländska kommunen Vimmerby. Församlingen tillhör Linköpings stift och gränsar i norr till Östergötland.

Södra Vi och Djursdala är en gammal bygd, redan 1311 omnämns Södra Vi, eller Vij som det då kallades, för egen kyrksocken. Första gången Djursdala omnämns är i ett gåvobrev från 1398 och år 1422 benämns församlingen Djursdala.

I församlingen finns tätorterna Södra Vi och Gullringen.

Välkommen att delta i våra gudstjänster och verksamhet och att besöka våra vackra kyrkor och kyrkogårdar. Öppettider hittar du under respektive kyrka.

Vill du kontakta oss?

Ring pastorsexpeditionen på tel: 0492-207 35.

Vi finns på Facebook också. Gilla oss gärna där och följ vad som händer i vår församling

-----------------------------------------

Välkomna på Friluftsgudstjänst i Norra Flaka på stranden nere vid sjön Juttern

------------------------------------------------------------------------

Ledig lägenhet

Församlingen hyr ut lägenheten i Gullringens församlingshem. Lägenheten har 3 rum och kök, är 60 kvm, har garage och är hyresledig omgående. Är du intresserad, ring pastorsexpeditionen på tel nr: 0492-207 35. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.