Foto: IKON

Svenska kyrkan i Skövde

"Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken". (Jes. 43:19)

Kalendarium

Här hittar du aktuell kalender för händelser i Svenska kyrkan i Skövde. Alltid uppdaterad med information för dag, vecka och månad.

Nyheter, aktuella och kommande händelser hos Svenska kyrkan i Skövde.

Kontakt med Svenska kyrkan i Skövde. Personal, adresser och öppettider Kyrkans hus.

många tända ljus.

Tillsammans i jul

På julnatten firar vi Jesus födelse, tillsammans med dem som var med i de bibliska berättelserna: herdarna, änglarna, Maria och Josef. Här hittar du aktuell information och kalender för julens och nyårshelgens gudstjänster och musik, välkommen!

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Julfirande

Svenska kyrkan i Skövde hälsar dig välkommen till en stunds samvaro på julafton den 24 december.

Luciahögtid

Luciahögtid i S:ta Helena kyrka med elever och pedagoger från Estetprogrammet och Musikskolan.

färgglad bild med en pojke i centrum.

Barn och unga

Välkommen till mötesplatserna för barn och deras vuxna. Kolla in appen Kyrkan, kul för dig i förskoleåldern!

ett samtal pågår.

Träffa andra

Mötesplatser mellan människor är kraftkällor i vardagen. En stund tillsammans med andra där vi delar en bit av våra liv, en måltid tillsammans. Frukost, soppa, lunch och after work med vänner, kanske träffar du en ny bekantskap! Välkommen!

Musik & körsång

Musik och sång är en viktig del av verksamheten i Svenska kyrkan. Där orden inte räcker till kan musiken nå oss med glädje, tröst, stillhet och uppmuntran. Musik berör på många vis.

Få stöd genom samtal

Behöver du någon att prata med? Präster och diakoner kan vara medvandrare när du behöver stöd i livet och när du önskar själavård, förbön och andlig vägledning. Förutom på plats i kyrkan verkar vi ute i samhället där behovet av stöd finns: som på sjukhuset, hos polisen, i militären och i flyktingorganisationer.

en frälsarkrans.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över och utforska kristen tro och liv. Svenska kyrkan i Skövde ger dig möjlighet att öppet och frimodigt få utforska kristen tro och liv tillsammans med andra. Genom samtalsgrupper, bibelstudier, föreläsningar, meditation, retreat med mera.

Kyrkogårdsförvaltningen

Välkommen till Kyrkogårdsförvaltningen. Här finns information om begravning, kyrkogårdar, skötsel, personal och öppettider för expeditionen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Här finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap. Välkommen som medlem!

Dop, vigsel & begravning

Information, kontaktuppgifter och bokning av doptider, vigsel och begravning i Svenska kyrkans ordning.

Konfirmera dig

Det är du och dina funderingar som är viktiga. Konfirmandtiden är för dig att fundera kring viktiga frågor om livet, Gud och den kristna tron. Det är en tid att upptäcka mer om dig själv och växa som människa.

Från Svenska kyrkans nationella sidor

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

SKUT Svenska kyrkan i utlandet

Information om SKUT, Svenska kyrkans arbete utomlands. När ensamhet, olyckor eller sjukdom drabbar kan ett besök från kyrkan bli en livlina. Med allt detta arbetar samtliga utlandskyrkor med, även om behoven ser olika ut beroende på var i världen man befinner sig.