Svenska kyrkan i Skövde

"Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken". (Jes. 43:19)

Kalender

Här hittar du aktuell kalender för händelser i Svenska kyrkan i Skövde. Alltid uppdaterad med information för dag, vecka och månad.

Kontakt med Svenska kyrkan i Skövde

Kontakt med personal, adresser, öppettider Kyrkans hus och Kyrkogårdsförvaltningen.

Aktuella händelser

flicka på en äng.

Tillsammans i sommar!

På denna sida har vi samlat information om händelser, öppettider och telefonkontakt över sommaren, välkommen till Svenska kyrkan i Skövde i sommar!

Aktuella händelser

Nyheter, aktuella och kommande händelser hos Svenska kyrkan i Skövde.

Sommarkväll

Musik i sommarkväll

Musik i sommarkväll i pastoratets kyrkor. Du är varmt välkommen till sommarens musikgudstjänster!

Hemsidan får nytt utseende.

I början på höstterminen kommer Svenska kyrkans alla hemsidor att få ett nytt utseende.

Mötesplatser och verksamhet

Några barn springer och leker utomhus.

Barn och unga

Välkommen till mötesplatserna för barn och deras vuxna, miniorer och juniorer, kill och tjejgrupper. Kolla in appen Kyrkan, kul för dig i förskoleåldern!

Träffa andra

Mötesplatser mellan människor är kraftkällor i vardagen. En stund tillsammans med andra där vi delar en bit av våra liv, en måltid tillsammans. Elins café, frukost, soppa, lunch och after work med vänner, kanske träffar du en ny bekantskap!

Musik & körsång

Musik och sång är en viktig del av verksamheten i Svenska kyrkan. Där orden inte räcker till kan musiken nå oss med glädje, tröst, stillhet och uppmuntran. Musik berör på många vis.

Få stöd genom samtal

Behöver du någon att prata med? Präster och diakoner kan vara medvandrare när du behöver stöd i livet och när du önskar själavård, förbön och andlig vägledning.

Dop, vigsel & begravning

Information, kontaktuppgifter och bokning av doptider, vigsel och begravning i Svenska kyrkans ordning.

en frälsarkrans.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över och utforska kristen tro och liv. Svenska kyrkan i Skövde ger dig möjlighet att öppet och frimodigt få utforska kristen tro och liv tillsammans med andra. Genom samtalsgrupper, bibelstudier, föreläsningar, meditation, retreat med mera.

Grav Våmbs kyrkogård.

Kyrkogårdsförvaltningen

Välkommen till Kyrkogårdsförvaltningen. Här finns information om begravning, kyrkogårdar, skötsel, personal och öppettider för expeditionen.

Suomenkielinen toiminta

Ruotsin kirkko Skövden suomenkielisessä seurakuntaelämässä.

Konfirmera dig

Det är du och dina funderingar som är viktiga. Konfirmandtiden är för dig att fundera kring viktiga frågor om livet, Gud och den kristna tron. Det är en tid att upptäcka mer om dig själv och växa som människa. 

Bli medlem

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap. Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

BLI MEDLEM

Från Svenska kyrkans nationella sidor

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

SKUT Svenska kyrkan i utlandet

Information om SKUT, Svenska kyrkans arbete utomlands. När ensamhet, olyckor eller sjukdom drabbar kan ett besök från kyrkan bli en livlina.