Få stöd genom samtal

Behöver du någon att prata med? Präster och diakoner kan vara medvandrare när du behöver stöd i livet och när du önskar själavård, förbön och andlig vägledning. Förutom på plats i kyrkan verkar vi ute i samhället där behovet av stöd finns: som på sjukhuset, hos polisen, i militären och i flyktingorganisationer.

Svenska kyrkan i Skövde finns för dig

Ibland är livet svårt, och då kan man behöva en medmänniska att tala med. Våra präster och diakoner finns här för dig, oavsett vem du är eller vilken livssituation du befinner dig i. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan, och samtalen kostar ingenting.

Samtal med präst eller diakon
Om du känner dig ledsen, ensam eller orolig eller behöver någon att prata med av andra skäl, kan du höra av dig till oss. Med en präst eller diakon kan du prata om livets små och stora angelägenheter, i det vi kallar för självårdssamtal. Vi kan även hjälpa dig i vardagen med social rådgivning. Samtalen sker under sekretess.

Stöd i sorg

Varje människas sorg är unik men ibland kan det vara en hjälp att dela sina tankar och erfarenheter med andra som är i en liknande situation. Svenska kyrkan i Skövde och Sjukhuskyrkan på Skaraborgs sjukhus erbjuder samtalsgrupper med olika inriktning för dig som sörjer. Det är en kravlös gemenskap där det finns plats för din sorg, dina känslor, funderingar och ord. Alla grupper är kostnadsfria. Du har också möjlighet att få enskilda samtal om du så önskar.

Ring 0500-47 65 00 eller mejla till skovde.pastorat@svenskakyrkan.se så får du veta mer.

Välkommen att höra av dig!

Stöd ute i samhället
Svenska kyrkan i Skövde har nära samarbete med verksamheter som polis, militär, sjukhus och flyktingorganisationer. Vi vill finnas där för de människor som behöver stöd i kris – vid olyckor, sjukdom, dödsfall, flykt eller andra traumatiska händelser. Men vi finns även här för de som behöver stöd i vardagen, om man nyss har kommit hit, om man känner sig ensam eller behöver hjälp på andra sätt.

Kontaktpersoner:
Joachim Leijon, präst och polispräst
Ingrid Åberg, diakon
Katarina Lindgren, diakon, Sjukhuskyrkan Skas
Hélena Axelsson Eriksson, präst Sjukhuskyrkan Skas
Mark Hudson, integrationssamordnare
Eva Kaiser, präst, Garnisonspräst
Tina Redin, diakon

Ring 0500-47 65 00 så hjälper vi dig till rätt kontaktperson.

Livsberättargrupp

Två äldre kvinnor sitter bredvid varandra vid ett bord och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Livsberättargrupp – Vi träffas i ett tryggt sammanhang och delar minnen, tankar och känslor med fokus på livsfrågor. För dig över 65 år.

Grupper startar kontinuerligt. Information och anmälan:
Ingrid Åberg, diakon, 0500-47 65 64
Carina Björklund, diakon, 0500-49 68 06

”Att bli gammal är som att bestiga ett berg – man blir litet andfådd, men man får en fantastisk utsikt”. Ingrid Bergman

Information om Kyrka på Högskolan, Militär själavård och Sjukhuskyrkan