Konfirmera dig

Det är du och dina funderingar som är viktiga. Konfirmandtiden är för dig att fundera kring viktiga frågor om livet, Gud och den kristna tron. Det är en tid att upptäcka mer om dig själv och växa som människa.

Konfirmand 2021-2022

konfirmander.
Foto: Vanessa Andersson

Informationsfolder 2021-2022
Nu finns foldern ”Ta konfan med oss” att läsa och ladda ned. I foldern finns presentation av de olika grupperna, ledare och program.

I vår och sommar konfirmeras cirka 110 ungdomar i S:ta Helena kyrka.

- Svenska kyrkan i Skövde vill göra det möjligt att genomföra konfirma-tioner med de restriktioner vi lever med nu, säger Susanne Eklund, en av konfirmationsledarna och berättar att 18 konfirmationer ska direktsändas från S:ta Helena kyrka.

konfirmander.
Signe, Maja, Ofelia och Elina ska konfirmeras i maj. Foto: Ronny Hvass

Ofelia, Signe, Maja och Elina är fyra ungdomar som ska konfirmeras den 22 maj.
Varför valde ni att konfirmera er? - En rolig upplevelse, något att ha med sig hela livet och att lära mera om religion och så, säger Ofelia. Konfirmanderna har varit på en äventyrsgård där samarbete var en av uppgifterna.
- Vi träffade nya vänner, få lära sig att samarbeta och att tävla är roligt, säger Signe.

En vandring har blivit ett speciellt minne, att få vara ute, umgås och göra aktiviteter även under corona-tiden. Att konfaåret har varit lärorikt, spännande och roligt är tjejerna överens om. Tipset till andra ungdomar är att våga testa att ta konfan och att det faktiskt inte tar så mycket tid,
- Man hinner med konfan också, det är roligt i vardagen, ett sätt att få gemenskap säger Signe.

Ett bildspel från konfagrupperna

På konfan lär vi oss på ett roligt sätt om både Gud och livet

Konfa 2021-2022

Frågor ställer du till:

Johanna Berggren
johanna.berggren@svenskakyrkan.se
Maria Koch
maria.koch@svenskakyrkan.se

Frågor och svar för föräldrar:

Är du inte döpt? Är en vanlig fråga. För att konfirmeras behöver du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Skulle du inte vara döpt men vill vara med i en konfirmandgrupp är du så klart välkommen. Under året kommer du dock få ta ställning till om du vill döpas. Det är aldrig försent att bli döpt! Mera svar finns via länken nedan.
svenskakyrkan.se/vanliga fragor och svar

AKTIVA KONFAGRUPPER